İHH’dan yetimlere karne ödülü

İHH’dan yetimlere karne ödülü

Konya İHH, karnelerinde başarı gösteren yetim öğrenciler için ödül töreni düzenledi

İHH’nın Kaşınhanı yakınlarında Çarıklar mahallesinde yetimler için yaptırdığı Eğitim ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Konya İHH Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Uysal , Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Şahin, İlhami Turus , Yetim Birimi Sorumlusu Hidayet Yılmaz ve Konya İHH tarafından bakımı üstlenilen yetimler ve aileleri katıldı. 
İHH 50 BİN YETİME BAKIYOR
Şölene konuklara yapılan yemek ikramının ardından katılımcılara hitap eden Konya İHH Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, İHH’nın dünya genelinde 50 bin yetime baktığını söyledi. Dünyada milyonlarca yetim bulunduğunu aktaran Uysal, “Bu yetimlerin büyük kısmı İslam coğrafyalarında yer alıyor. Müslümanlar bu konuda büyük organizasyonlar yapma noktasında şimdiye kadar geç kaldı. Allah’a hamdolsun İHH’nın öncülüğünde 20 yıldan bu yana dünyadaki tüm mazlum insanlar gibi yetim ailelerimize de el uzatıldı. Bugün 20 yıl öncesine kıyasla daha fazla yol kat ettik. Şuan İHH olarak dünya genelinde 50 bin yetimin bakımını üstlenmiş durumdayız” diyerek bu rakamı çok kısa bir süre içinde 100 bine çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti. 
BATI’NIN NİYETİ HALİS DEĞİL
Avrupa’nın Kiliseler Birliği aracılığıyla 1 milyon yetime ulaştığını vurgulayan Uysal, “Batının niyeti halis değil, çünkü bunlar bizim yavrularımızı Hıristiyanlaştırıyorlar. Aralarından zeki olanları belirleyip kendi hizmetlerine alıyorlar. Onların 1 Milyonluk rakamı karşısında bizim 50 Binimiz takdir edersiniz ki kayda değer bir rakam olarak gözükmüyor. Bu yüzden daha fazla sorumluluk üstlenmeyi ve ilerleme kaydetmeliyiz” dedi. Konya İHH olarak 3 Bin tane yetime baktıklarını dile getiren İHH Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, “Bu 3 Bin civarındaki yetimin 250’si Konya ve civarındaki yetimler. Meseleye ümmet bilinciyle baktığımız için diğer bölgelerdeki yetimlerimizi de sahipleniyoruz. Tayland işgali altındaki Patani’de yetimhanelerimiz bulunuyor. Orada Konya İHH tarafından yaptırılan büyük ve geniş bir yetimhanemiz var” diye konuştu.
ANNELERİ TAKDİR EDİYORUZ
Kaybettikleri eşlerinin sorumluluklarını omuzlanarak yetimleri yetiştiren annelere teşekkür ederek törendeki konuşmasına başlayan Konya İHH Yetim Birimi Sorumlusu Hidayet Yılmaz, İHH olarak yetim ailelerinin yanında olduklarını ifade etti. Yılmaz, “Ben öncelikle anneleri tebrik ederek sözlerime başlamak istiyorum. Çünkü buradaki anneler babaların da sorumluluklarını üstlenerek çocuklarını İslam şiarı üzerine yetiştiriyorlar. Bugün takdir ve teşekkür alan çocuklarımızı ödüllendireceğiz. Diğer çocuklarımıza da çeşitli hediyeler vereceğiz. Biz annelerin yükünün ne kadar ağır olduğunun farkındayız. Bu nedenle İHH olarak tüm gücümüzle yetim ve ailelerinin yanında olmayı sürdüreceğiz. Biz, sizin çocuklarınızın İslam fıtratı üzerine yetişmesi için çaba göstereceğiz” diyerek annelerin tatilde çocuklarına ders tekrarı yaptırmaları bu noktada İHH’nın hazırlamış olduğu okuma kitaplarını değerlendirmelerini istedi.