İHH'dan Suriye'ye un yardımı

İHH'dan Suriye'ye un yardımı

Kurban Bayramı öncesi yardım çalışmalarına hız veren İHH, Suriye'deki fırınlara bin ton un gönderdi

HATAY (AA) -  İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Reyhanlı’da faaliyet gösteren Suriye Çalışmaları Koordinasyon Merkezi tarafından Suriye'deki fırınlara bin ton un yardımı yapıldı.

İHH Suriye Çalışmaları Sorumlusu Muhammed Yorgancıoğlu, vakfın Reyhanlı'daki lojistik merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bin ton unun Suriye'nin İdlib, Hama, Halep ve sahil kesimlerindeki fırınlara dağıtılacağını söyledi.

Suriye'de insanların bombardıman altında hayatına devam etmeye çalıştığını, bu yardımın bayramda onları bir nebze olsun rahatlatacağını belirten Yorgancıoğlu "Şu an orada yaşanan kriz dünyanın hiçbir bölgesinde yaşanmamıştır. Yaşanan bu katliama dünya hak ettiği şekliyle ses veremedi. Herkesi Suriye'de yaşananların son bulması için çözüm bulmaya davet ediyorum" dedi.

Suriye'deki olaylardan dolayı yaklaşık 7 milyon insanın evlerini terk ettiğini aktaran Yorgancıoğlu, şöyle devam etti:

"Aldığımız rakamlara göre 3-6 milyon arasında Suriye vatandaşı civar ülkelere sığınmak zorunda kaldı. 300 binin üzerinde şehit, 60 binin üzerinde kayıp ve 10 binlerce yetimden bahsediyoruz. Milyonlarca çocuk eğitimden mahrum, 10 binlerce anne dul kaldı. Sadece eğitim anlamında milyon dolarlara ihtiyaç duyuluyor."

Bu arada bin ton un yüklü yardım konvoyunun bir kısmının Reyhanlı’daki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan, bir bölümünün ise Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'nda Suriye’ye geçeceği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı