İHH'dan Suriyeliler için un çağrısı

İHH'dan Suriyeliler için un çağrısı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'de insani amaçlı işlettiği ekmek fırınları için acil un yardımı çağrısında bulundu- İHH Erzurum Başkanı Güven:- "Suriye'de büyük bir dram yaşanıyor, hastalık ve soğuk ihtiyaç sahiplerini çaresiz

ERZURUM (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) , Suriye'de insani amaçlı işlettiği ekmek fırınları için acil un yardımı çağrısında bulundu.

İHH Erzurum Temsilciliği yöneticileri, Suriye'de vakıf tarafından yardım amacıyla kurulan ekmek fırınlarında yaşanan un sıkıntısının giderilebilmesi için ildeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. 

İHH Erzurum Başkanı Bülent Güven, toplantıda yaptığı konuşmada, Suriye'de yaşanan iç savaşın büyük bir drama yol açtığını ifade etti. 

Suriye'deki insanların pek çok temel ihtiyacını gidermekten mahrum olduğunu dile getiren Güven, vakıf olarak Suriyelilerin ekmek ihtiyaçlarının karşılanması için kurdukları 9 fırında günde 550 bin ekmek yaparak halka dağıttıklarını söyledi. 

Güven, son dönemde yaşanan un sıkıntısı nedeniyle bu fırınlardan ikisinin kapanmak zorunda kaldığını, diğerlerinin de düşük kapasiteyle çalışabildiklerini anlatarak, "Suriye'de büyük bir dram yaşanıyor, hastalık ve soğuk ihtiyaç sahiplerini çaresiz bırakıyor. Bebeklerin mamaya, çadırların battaniye ve sobaya, hastaların ilaca, ekmek fırınları için de un ihtiyacı var. Hayırseverlerimiz bir çuval un için 65 lira bağışta bulunarak kardeşlerimize yardımda bulunabilir" dedi. 

Hayırsever kişi ve kuruluşları Suriye'deki fırınların kapanmaması için başlattıkları kampanyaya katılmaya davet eden Güven, ayrıca isteyen hayırseverlerin "acil yardım kış paketi" adı altında mama, bebe bisküvisi, bot, mont, eldiven, atkı, bere ve battaniye temini için her bir kalem için 5 liradan 30 liraya kadar, tüm paket için de 125 lira bağışta bulunabileceklerini sözlerine ekledi. 

Toplantıya katılan sivil tolum kuruluşu temsilcilerinden Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman, konuyla ilgili üyeleri nezdinde gerekli girişimleri başlatacaklarını bildirdi. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı