İHH'dan "Özgür Kudüs Yürüyüşü"

İHH'dan "Özgür Kudüs Yürüyüşü"

İHH İnsani Yardım Vakfı, İsrail'in, Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının 6. yıl dönümü dolayısıyla "Özgür Kudüs Yürüyüşü" gerçekleştirdi- İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Yıldırım: - "Gazze'ye yönelik abluka kalkmadan asla İsrail ile normalle

İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, İsrail ablukası altındaki Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren Mavi Marmara gemisi öncülüğündeki yardım filosuna yönelik saldırının 6. yıl dönümü dolayısıyla, "Özgür Kudüs Yürüyüşü" düzenledi.

Tünel Meydanında bir araya gelen gruptakiler, Türkiye, Filistin, Suriye ve Mısır bayrakları taşıdı ve "Kudüs özgür olana dek" pankartı açtı. Gruptakiler "Filistin halkı yalnız değildir", "Katil İsrail hesap verecek", "Katil İsrail Filistin'den defol", İstanbul'dan Gazze'ye direnişe bin selam", "Mescid-i Aksa onurumuzdur" şeklinde sloganlar attı.

Daha sonra Galatasaray Lisesi'ne doğru yürüyüşe geçen grup Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu önünde durdu. Burada, "Katil Rusya Suriye'den defol" sloganları atan gruptakiler, yürüyüşlerini sürdürerek Galatasaray Lisesi önüne vardı. Burada İsrail’in, Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden 10 Türk vatandaşının adları okunarak temsili yoklama yapıldı.

Yürüyüşte katılımcılara hitap eden İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, dini ve mezhebi ne olursa masum insanların yanında olduklarını söyleyerek, "Zulüm yapan Müslüman ismini de taşısa Esad gibi, Yahudi ismi de taşısa Netenyahu gibi, Hristiyan ismi taşısa Obama gibi, çocuklara bomba yağdıran bütün zalimlere karşı tek yürek, tek yumruk bir aradayız." dedi.


- "Mavi Marmara’da sadece Müslümanlar yoktu"

"Mavi Marmara gemisini Kültür ve Turizm Bakanlığına hediye edelim, müzeye çevrilsin" diyen Yıldırım, "Bir tarafa Mavi Marmara katliamını koysun. Bir tarafa Srebrenitsa katliamını koysun. Bir tarafa Afrika’daki katliamı koysun. Bu Mavi Marmara’da sadece Müslümanlar yoktu. Yahudi ve Hristiyanlar da vardı. Diğer tarafa da Hitler’in katliam görüntülerini koysun. Böylece Hitlerle Netanyahu’nun nasıl dost olduğunu, nasıl arkadaş olduğu da bir kez daha ortaya çıksın’’ ifadesini kullandı.

Bülent Yıldırım, "Ne olursa olsun, Gazze'ye yönelik abluka kalkmadan asla İsrail'le normalleşme olmaz. Bizim düşüncemiz, Siyonizm kalkmadan asla özgürlük olmaz düşüncesidir. Devletler arası hukuk başkadır deniliyorsa, bize rağmen yapılacak bir şey varsa mutlaka abluka kalkmalıdır. Aksi takdirde Filistin davasına hizmet olmaz. Mescid-i Aksa özgür olana kadar, Filistin’de özgürce namaz kılınana kadar, yeryüzündeki bütün masumlar selamete erene kadar çalışmaya söz verdik. Çünkü biz Müslümanız." diye konuştu.

Mavi Marmara şehitlerinin aileleri ve yakınları, ulusal ve uluslararası sivil toplum ve insan hakları örgütlerinin temsilcileri, kanaat önderleri, sanatçılar, gazeteciler, yerli ve yabancı aktivistler, Filistinli yetimler ve aileleriyle Filistin dostlarının katıldığı yürüyüş, yapılan duanın ardından sona erdi.

İHH'dan "Özgür Kudüs Yürüyüşü"

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :