İHH'dan Katar ve Sudan'da iş birliği anlaşmaları

İHH'dan Katar ve Sudan'da iş birliği anlaşmaları

İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Katar ve Sudan'daki yardım kuruluşları ile çeşitli alanlarda iş birliğine yönelik anlaşmalar imzaladı.Vakıftan yapılan...

İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Katar ve Sudan'daki yardım kuruluşları ile çeşitli alanlarda iş birliğine yönelik anlaşmalar imzaladı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, İHH heyetinin Katar temasları kapsamında ilk olarak Qatar Charity ile insani yardım alanında stratejik iş birliğinin geliştirilmesine yönelik protokol imzalandı. Doha'da düzenlenen törende imzaları İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Qatar Charity yetkilisi Yusuf bin Ahmed Al-Kuwari attı.

Anlaşmayla iki kurum arasında devam eden çalışmaların daha da genişletilerek orta ve uzun vadeli çözümler geliştirilmesi, uzmanlık ve bilgi alışverişinin daha da güçlendirilmesi, iki kurumun kaynaklarının ve yeteneklerinin en etkili şekilde değerlendirilmesi, ortak projelerin geliştirilmesi ve birbirlerinin projelerini desteklemeleri hedefleniyor. Anlaşma çerçevesinde özellikle Doğu Türkistan ve Kürt bölgelerinde çalışmalar artırılması da planlanıyor.

İHH ve Qatar Charity arasındaki anlaşmanın ayrıntılı yol haritası, her iki kurumun uzman ve yetkililerince 2 günlük bir çalıştayla belirlenecek. Çalıştayın önümüzdeki iki ay içerisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

 

- RAF ile Gazze'yi kalkındırma planı

 

İHH heyeti, daha sonra Katar'ın en büyük yardım kuruluşlarından Sheikh Thani Bin Abdullah Foundation For Humanitarian Services'in (RAF) Doha'daki genel merkezinde yetkililerle bir araya geldi.

Görüşmede İHH ile yaklaşık 3 yıldır ortak projelere imza atan RAF arasında Gazze'ye yönelik insani yardımların koordinasyonun sağlanması konusunda anlaşma imzalandı. 

Anlaşma çerçevesinde Gazze'de temiz içme suyuna ulaşım, gıda, sağlık gibi acil ulaşması gereken yardımlar dışında orta ve uzun vadede ev, okul gibi binaların inşası ile kışlık yardım gibi yardımların yapılması da planlanıyor.

Stratejik işbirliği anlaşmasını daha önce imzalayan iki kuruluş, yaklaşık 3 yıldır Suriye, Irak, Myanmar, Filipinler başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde ortak projeler hayata geçirdi.

 

- Munazzamat Al-Da'wa Al-İslamiyya ile yeni iş birliği

 

İHH heyeti son olarak Sudanlı insani yardım kuruluşu Munazzamat Al-Da'wa Al-İslamiyya Katar Şubesi ile aralarındaki iş birliğin daha da geliştirilmesine yönelik anlaşmaya imza attı.

Uzun yıllara dayanan tanışıklığı ve ortak çalışmaları olan her iki kurum, anlaşmayla ortak projelerin üretilmesi, tecrübe paylaşımının yapılması ve iş birliğinin geliştirilmesi karara bağlandı.

Sudan merkezli uluslararası bir sivil insani yardım kuruluşu olan Munazzamat Al-Da'wa Al-İslamiyya ağırlıklı olarak Afrika'da çalışıyor. Dünyanın farklı ülkelerinde faaliyetlerde bulunan kuruluş, kriz bölgelerinde de yine birçok sivil toplum kuruluşu ile işbirliği yaparak çalışma yapıyor.

İHH, Sudanlı yardım kurumu ile Suriye'deki yardım faaliyetlerinde oldukça yoğun ortak çalışmalar da yürütülmüştü. 

Kaynak:Haber Kaynağı