İHH'dan İdlib'e gıda yardımı

İHH'dan İdlib'e gıda yardımı

HATAY (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye'nin İdlib kenti kırsalındaki kamplarda ve enkaz bölgelerinde yaşayan...

HATAY (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye'nin İdlib kenti kırsalındaki kamplarda ve enkaz bölgelerinde yaşayan bin 500 yetim ailesine kuru bakliyat içerikli gıda paketi dağıtımı yapıldı.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'nin İdlib kentindeki yetim ailelerinin ihtiyaçlarını gidermeye devam ettiklerini söyledi.

Tosun, ''Suriye'nin İdlib kenti kırsalında savaşın yetim bıraktığı on binlerce çocuk bulunuyor. Bu çocuklar anneleriyle veya hayatta kalan aile büyükleriyle yaşamaya devam ediyorlar. İHH olarak biz de yetim ailelerinin ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyoruz." dedi.

Kış mevsiminin gelmesiyle yetim ailerinin de zor günler geçireceklerini dile getiren Selim Tosun, ''Suriye içerisinde savaşın yetim bıraktığı çocukları ve ihtiyaç sahibi durumunda olan ailelerini yalnız bırakmıyoruz. Her ay düzenli olarak yaptığımız nakdi yardımın yanı sıra ayni yardımlarla da ailelerin geçimlerine destek oluyoruz'' ifadelerini kullandı.

Bu kapsamda içerisinde 8 kilo kuru bakliyat bulunan bin 500 adet gıda paketini yetim ailelerine dağıttıklarını belirten Tosun, kış mevsiminin gelmesiyle yetim aileleri daha zor günler geçirecek. Bu nedenle yardımlarını sürdüreceklerini vurguladı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı