İHH merkezindeki yangın

İHH merkezindeki yangın

İHH: "Hasar tespit çalışmaları devam etmektedir"

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının, Reyhanlı'daki lojistik merkezinde çıkan yangının söndürülmesinin ardından hasar tespit çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Vakfın yazılı açıklamasında, dün saat 23.00 civarında elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın meydana geldiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Koordinasyon merkezinde bulunan ve Suriye halkına gönderilmek üzere günde 170 bin ekmek üretilen fırında başlayan yangın, bir anda tüm lojistik depolarına yayılarak büyüdü. Yangına Hatay ve çevre illerden gelen 30 itfaiye ekibi ve 5 iş makinesiyle müdahale edilirken, yangın saatler boyunca kontrol altına alınamadı. Yangına müdahale eden ekipler, alevlerin yakıt tanklarına sıçramasını engellemek için büyük çaba harcadı. Bu ihtimale karşı ekipler güvenlik önlemleri alırken, korkulan olmadı ve saatler süren çalışmaların ardından yangın güçlükle söndürülebildi. Yanan lojistik depolarında hasar tespit çalışmaları devam etmektedir."

Yardımların Kilis Lojistik Merkezi, mobil fırın ve diğer mobil üniteler üzerinden sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, "Yangının başladığı andan itibaren Suriyeli muhtaçlara gidecek yardımlarda aksama olmaması için destek daveti yapan tüm gönüldaşlarımıza teşekkür ederiz. Tüm bağışçı ve gönüldaşlarımızın desteğiyle en kısa sürede koordinasyon merkezimizdeki lojistik depolarımızı yeniden hizmete açmak için var gücümüzle çalışacağız" ifadelerine yer verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı