İHH merkezindeki yangın

İHH merkezindeki yangın

İHH Genel Başkanı Yıldırım

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Lojistik Merkezi'de çıkan yangına ilişkin, ''Suriye'ye yardım eden iki yerde yangın çıkmasın dikkat çekici'' dedi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce bölgede başka bir yangın daha çıktığını belirterek, şöyle konuştu:

"Şu an yangının neden çıktığını tam olarak bilemiyoruz. Ancak Suriye'ye yardım eden bir grubun deposunda 20 gün önce yangın çıkmıştı. Suriye'ye yardım eden iki yerde yangın çıkması dikkat çekici. Maddi olarak tabii ki çok büyük kaybımız var. Buradaki fırında günde 170 bin ekmek çıkıyordu. Bu ekmekler buradaki ve Suriye'deki halka dağıtılıyordu. 25 dönüm üzerinde 4 bin metrekare kapalı alandan oluşan depoda 60 tır yükü yardım malzemesi vardı. Şu anda depomuz tamamen yanmış durumda. Ekmek fırınımız yanmış durumda. Söndürmek için çevre illerden itfaiyeler geldiğini öğrendik. Yangın helikopterine ihtiyaç var ancak gece görüş sistemi olmadığından helikopterler uçamıyor. Bu da aslında bir tecrübedir. Bu tarz yangınlara müdahale edecek gece de uçabilecek helikopterlerin de bölgede bulunması gerekir.''

Yangının bir gaz borusundan yayılarak başladığını ifade eden Yıldırım, ''Buna müdahale edilip edilmediği daha sonra yapılacak inceleme sonucu ortaya çıkacaktır. Elhamdülillah her hangi bir can kaybı yok. Depoda bulunan bir gaz tankı var, bu patlarsa sıkıntı olacak. İtfaiye ekipleri, yangının depo bölümünde bulunan gaz tankına sıçramaması için çalışmalar yapıyor" diye konuştu.

Yıldırım, ayrıca yangın meydana gelen İHH merkezinin çok önemli bir yardım merkezi olduğunu dile getirerek, aynı merkezin tekrar yapılarak yardımların sürdürüleceğini kaydetti.

İtfaiye ekipleri ve güvenlik güçlerinin, sabotaj ihtimali üzerinde durdukları bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı