- İHH heyeti Pakistan'da

- İHH heyeti Pakistan'da

Genel Başkanı Yıldırım: - "Biz, İHH olarak Keşmir'in sesini her zaman duyuracağız. Çünkü Keşmir bölgesi ümmetin en önemli yaralarından biridir"

İSLAMABAD (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Biz, İHH olarak Keşmir'in sesini her zaman duyuracağız. Çünkü Keşmir bölgesi ümmetin en önemli yaralarından biridir" dedi. 

Yıldırım, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle geldiği Pakistan'da Özerk Keşmir Cumhuriyeti ve başkent İslamabad'dan yaklaşık 80 kilometre uzaklıktaki Haripur kentinde bulunan yetim okullarını ziyaret etti. 

AA muhabirine ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan Yıldırım, Pakistan'da 2005 yılındaki yıkıcı Keşmir depreminden sonra yetimlere yoğunlaştıklarını belirterek "1050 yetim çocuğun eğitiminden bakımına kadar her şeyiyle direkt olarak ilgileniyoruz. Okul dışında olanlarla birlikte Pakistan'da 3500 yetime ulaşıyoruz. Dünyada da bize 70 bin tane baba gözüyle bakan yetim çocuğumuz var. Dünyanın her yerinde yetim okulları açıyoruz. Cennetten bir parça görmek isteyen varsa gelsin yetimlerin gözlerine baksın. Gözleri çok berrak hepsinin" dedi.

Pakistan denetimindeki Keşmir bölgesinin her anlamda mutlak surette desteklenmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, şunları söyledi: 

"Pakistan denetimindeki Özerk Keşmir Cumhuriyeti'ni ziyaretimizde bölgedeki siyasilerle de bir araya geldik. Biz İHH olarak Keşmir'in sesini her zaman duyuracağız. Çünkü Keşmir bölgesi ümmetin en önemli yaralarından biridir. Ayrıca Keşmir krizi bölgedeki krizi ya derinleştirir ya da sona erdirir. Eğer Keşmir siyasilerin söylediği gibi bağımsız olursa hiçbir ülkenin iç işlerine karışmayacak. Eğer bağımsızlık gerçekleşirse  o zaman Pakistan ile Hindistan arasındaki sorunlar da bitecek. Çünkü bu iki ülke arasındaki sorunlar Keşmir nedeniyle oluyor. Çünkü dünyayı yönetmek isteyen büyük güçler Hindistan ve Pakistan arasındaki bu krizi daha da derinleştiriyorlar. Türkiye'ye güveniyorlar. Türkiye'nin bu konuda rol alması gerektiğini düşünüyorlar. Türkiye bu konuda görev almayı üstlenirse başka ellerin de buradan çekileceğini söylüyorlar. Çünkü başka arabulucu devletlerin samimiyetine inanmıyorlar."

Pakistan ve Türkiye halkları arasındaki özel bağa işaret eden Yıldırım, "Pakistan ekonomisi bugün 1 ise yarın 5 olacak. Pakistanlılar bizi çok seviyor. Pakistan'da patlayan birkaç bomba bütün ülkeyi etkiliyormuş gibi gösteriliyor. Burada büyük bir pazar var. Bu pazarı sadece Batı kendisi kullanmak istiyor. O nedenle Türkiye halkına çağrıda bulunuyorum. Tüccarlarımızın burada yatırım yapması gerekir" diye konuştu. 

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ziyaretimiz esnasında Pakistanlı ulemalarla da bir araya geldik. İslam ümmetinin çıkış noktasının nereler olabileceği konusunda beyin fırtınaları yaptık. Pakistanlı ulemalar, mezhep çatışmaları ve kışkırtmacılığının devletler bazında çözüme kavuşturulmasını bekliyorlar. Özellikle İran'ın mezhep kışkırtmacılığından uzak durması gerektiğini söylüyorlar. Çünkü cemaatler bazından ziyade mezhep kavgacılığını durduracak olanın devletler olduğunu ve özellikle İran'ın bu konuda sorumlu olduğunu düşünüyorlar. Ben de İslam dünyasını gezmiş biri olarak söylemek isterim ki devletler eğer bu işe el atmazsa birçok masum insan maalesef hayatını kaybetmeye devam edecek. Devletleri yöneten herkes Allah katında bunun hesabını verecek. Kimse şiddetin meşrulaştırılması ve yaygınlaştırılmasını istemiyor. Alimler bu konuları gündeme getirip çözüm üretmez ise orada cahiller yeni şiddet ortamları oluşturur."

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı