İHH Beyşehir temsilciliğine Efe getirildi

İHH Beyşehir temsilciliğine Efe getirildi

İnsani Yardım Derneği (İHH) Konya’nın Beyşehir İlçesi Temsilciliğine tarihi Eşrefoğlu Camisi imam hatibi İsmail Efe atandı.

İsmail Efe yaptığı açıklamada, İHH’nın Türkiye genelinde birkaç ilde şubesi varken, yeniden yapılanma çerçevesinde ülke genelinde illerde şube, ilçelerde temsilcilikler açılmaya başlandığını söyledi. Bu kapsamda, Beyşehir’de de İlçe Temsilciliğinin açılarak bu görevin kendisine tevdi edildiğini belirten Efe, yönetim kurulunun ise Halil Yavşil, Haydar Sürücü, Mesut Can, Mevlüt Bakır, Talip Akbulut, Abdullah Yaman, Muammer Kalaycı ve Mehmet Adıgüzel gibi isimlerden oluştuğunu söyledi.

Beyşehir’de temsilcilik olarak Ramazan ayı münasebetiyle gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmaya başladıklarını da aktaran Efe, bu kapsamda 50 gıda kolisi yardımında bulunduklarını söyledi. Ramazan ayı dolayısıyla yörede yaşayan vatandaşların zekat ve fitrelerini makbuz karşılığında temsilcilik olarak kabul ettiklerini vurgulayan Efe, “Burada zekatlarını veren kardeşlerimiz göndermek istediği yerleri belirtirlerse, Suriye, Mynmar, Afrika, Filistin, yurt içi gibi bu şekilde arzu edilen yerlere ulaştırabiliyoruz. Bu vesileyle Ramazan ayının tüm Beyşehirlilere, ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz” dedi.