İHH 500 bin Suriyeliye yuva oldu

İHH 500 bin Suriyeliye yuva oldu

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye'de Türkiye sınırına yakın alanlarda kurulan 200 kampta yaklaşık 500 bin kişinin barındığı bildirildi

HATAY (AA) - CEM GENCO - İHH İnsani Yardım Vakfı, yaklaşık 4 yıl önce Suriye’de başlayan iç savaş sebebiyle evleri yıkılan Suriyeli ailelerin yanında oluyor. Evlerini terk etmek zorunda kalan Suriyeli aileler geldikleri sınır köylerinde İHH'nın kurduğu kamplara yerleştiriliyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki olayların başladığı günden bu yana ülkenin hemen her bölgesine yardım ulaştırdıklarını söyledi.

İHH tarafından Suriye'de Türkiye sınırına yakın alanlarda kurulan 200 kampta yaklaşık 500 bin kişinin yaşadığını ifade eden Karacaoğlu, "Suriyeli aileler, çadır ve konteyner kamplarda her ne kadar rahat etseler de zorlu yaşamla mücadele ediyorlar. İHH'nın çadır ve konteyner kamplarında barınan Suriyeli aileler çin her türlü yardımı yapmaya çalışıyoruz. Aileler, iç savaş nedeniyle evlerine dönemiyor" dedi.

Karacaoğlu, İHH ekiplerinin Reyhanlı ilçesinin karşısında başta Atme kasabası yakınındaki kamp ile Kerame, Sarmada, Azez, Harim ve Kah kamplarına düzenli yardım yaptığını belirtti.

Kamplarda kalanlara günlük sıcak yemek ve ekmek dağıtıldığını vurgulayan Karacaoğlu, şöyle devam etti:

"Sınır ötesinde kurulan konteyner ve çadır kampların içinde yemekhane, sağlık ocağı, cami, okul, spor alanları ve yeşil parklar yer alıyor. Şimdiye kadar Suriye'nin Türkiye sınırına yakın alanlarına 2 bin 500 konteyner ve 10 bin çadırın bulunduğu 200 kamp kuruldu. Kurulan kamplarda yaklaşık 500 bin Suriyeli kalıyor. Suriye’de iç savaş devam ediyor. Bölgede iç çatışmalar nedeniyle 10 milyon kişi mülteci durumuna düşerken 4 milyonu aşkın kişi ülkesini terk etmek zorunda kaldı."

İHH İnsani Yardım Vakfının Suriye içerisine yönelik projelerinin de hız kesmeden devam ettiğini belirten Karacaoğlu, "Suriye'deki iç savaşta yetim kalan çocukların konaklayacağı konteyner kentler kuruldu. Özellikle Halep, Hama, İdlip, Humus, bölgesinde yoğun şekilde süren bombardımanlarda evlerini ve ailelerini kaybeden 500 bini aşkın yetim olduğu biliniyor. Konteyner ve çadır kampları, Suriyeli kardeşlerimizin yaşayabileceği bir merkez haline getirdik. Burada okul, hastane ve ortak mutfağıyla Suriyeli kardeşlerimizin her ihtiyacının karşılandığı bir ortam oluşturuldu" diye konuştu.

Karacaoğlu, İHH'nın sınır ötesinde kurduğu kamplara düzenli yardım ulaştırdıklarını, çocuk ve bebekler için özel çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı