İGMD, 108. yaşını kutladı

İGMD, 108. yaşını kutladı

İGMD 108. yaşını bin 300 davetli ile kutladı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği (İGMD) 108. yaşını bin 300 davetli ile kutladı.

Dernek açıklamasına göre WOW İstanbul Hotel'de düzenlenen davete İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın üst yönetimi, STK temsilcileri, iş dünyasından isimler ve çok sayıda gümrük müşaviri katıldı.

Gecenin onur konuğu ise 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Gümrük Müşavirlik şirketinde çalışan Mehmet Karaaslan'ın ailesi oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği (İGMD) Başkanı Serdar Keskin, gümrük camiasının 15 Temmuz darbe girişiminde ve sonrasında yaşanan terör olaylarında 3 şehit verdiğini belirtti.

Keskin, "Yıllarca milletimiz için bir mozaik benzetmesi yapıldı. Milletimiz Türk, Kürt, Çerkez, Laz, Boşnak ve gayrimüslimlerle bir tunçtur. Tunç parçalanmaz. Çünkü vatan sevgimiz birdir. Mozaik gibi düştüğünde kırılmaz. Ne 15 Temmuz gibi olaylar ne de başka terör saldırıları bizi parçalayamaz, yıkamaz, kıramaz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en eski mesleklerinden olan, sektörde yüz binden fazla çalışanıyla gümrük işlemlerinin yüzde 91'ni gerçekleştiren gümrük müşavirlerinin, gündeminde 2023 hedefleri ve etik olduğunu belirten Keskin, şunları kaydetti:

"Gümrükler sadece gümrük işlemlerinin yapıldığı yerler değildir. Gümrükler insan, hayvan sağlığının, çevrenin ve doğanın korunması, ülke güvenliğinin sağlanması, rekabet gücünün arttırılması için de çalışıldığı yerlerdir. Bu nedenle düzenlediğimiz milyonlarca beyannamede bu unsurlara dikkat ediyor, ülkemizin dış ticarette büyümesi için hassasiyetle ve etik çerçevesinde çalışıyoruz. Bunlar bizim kırmızı çizgilerimiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı