Iğdır'daki molotofkokteylli saldırı

Iğdır'daki molotofkokteylli saldırı

Kentteki bir ilkokula düzenlenen molotofkokteylli saldırıyla ilgili yargılanan 7 sanıktan 4'üne, "terör örgütü üyesi olmak ve kamu malına zarar vermek" suçlarından toplam 14 yıl hapis cezası verildi

IĞDIR (AA) - Iğdır'da bir ilkokula yönelik molotofkokteylli saldırıya ilişkin yargılanan 7 sanıktan 4'ü, "terör örgütü üyesi olmak ve kamu malına zarar vermek" suçlarından hapis cezasına çarptırıldı.

Iğdır Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz yargılanan 3 sanık ile sanık avukatları hazır bulundu. Erzurum Cezaevinde tutuklu bulunan sanıklar Mizgin Sevinç, İlyas Soyal, Yavuz ve Serkan Çakmak ise duruşmaya telekonferans yöntemiyle katıldı.

Duruşmada son savunmaları alınan sanıklar, suçsuz olduklarını belirterek, beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Mizgin Sevinç, Yavuz ve Serkan Çakmak'a, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3 ay, İlyas Soyal'a ise "terör örgütü üyesi olmak ve kamu malına zarar vermek" suçlarından 7 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Tutuksuz yargılanan 3 sanık da beraat etti.

Özgür Mahallesi'ndeki Mevlana İlkokulu, 22 Eylül 2014'te molotofkokteyli atılarak yakılmış, olayın ardından operasyon başlatan emniyet ekipleri, saldırıyı gerçekleştirdikleri iddiasıyla 7 kişiyi gözaltına almıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı