İftarlık Gazoz'dan Türkiye'de bir ilk...

İftarlık Gazoz'dan Türkiye'de bir ilk...

Yılın merakla beklenen filmi İFTARLIK GAZOZ, sinema tarihimizde şimdiye kadar yapılmamış olanı yapıyor. Vizyondan iki gün önce, 27 Ocak Çarşamba günü, Konya'nın da dahil olduğu toplam 32 ilde aynı anda, tek seanslık bir ilk gösterim gerçekleştiriyor

Başrolünde Cem Yılmaz'ın oynadığı, Yüksel Aksu'nun son filmi İFTARLIK GAZOZ, ezber bozuyor. Şimdiye kadar yapılmamış olanı yaparak vizyondan iki gün önce, Türkiye'nin dört bir tarafında, aynı anda, izleyicileri filmle buluşturuyor. İstanbul’da yapılacak olan gala ile aynı anda 27 Ocak Çarşamba günü, 7 bölgede, 32 ilde, saat 21.00’de tek seans olarak yapılacak bu ilk gösterime katılıp tarihe geçmek isteyen Konyalı izleyiciler, 20 Ocak Çarşamba günü aynı anda satışa sunulacak olan sınırlı sayıda biletleri cinemaximum.com.tr adresinden ve Kent Plaza AVM'deki Cinemaximum gişelerinden temin edebilirler.

İFTARLIK GAZOZ'un ortak yapımcıları, NuLook, EDGE CCF ve TEKE Film, yüz yıllık sinema tarihimizde gerçekleştirdikleri bu ilkle,gişedeki iddialarını da ortaya koyuyor. Filmin yapımcıları Muzaffer Yıldırım ile Elif Dağdeviren “Beraber olmayı, beraber seyretmeyi, beraber hareket etmeyi özlediğimiz bu günlerde İFTARLIK GAZOZ’u tüm Türkiye’de aynı anda seyredecek olmak, filmin kendisi kadar içimizi ısıtan bir heyecan veriyor. Anadolu kendine ait filmiyle buluşurken, biz de tüm Türkiye ile buluşmuş olacağız. Üstelik filmin Konya'daki gösteriminden önce, izleyicilere küçük de bir sürprizi olacak” dediler. 80 öncesi yılların ülkeyi sarsan siyasi etkilerinin gölgesinde, sıcak bir Anadolu kasabasında yaşananları, tadına doyulmayacak bir usta-çırak ilişkisini merkeze alarak çırak Adem’in (Berat Efe Parlar) gözünden anlatan filmde, Adem’in ustası Gazoz Ustası Cibar Kemal rolünde ünlü oyuncu Cem Yılmaz var. Filmin senaryosuna da imza atan Aksu, çocukluğunun izlerini Adem’le sürerken, o günlerin masumiyetini İftarlık Gazoz’la izleyiciye ulaştırmayı hedefliyor. Boşnak görüntü yönetmeni Mirsad Herovic de kamerasıyla o yılları günümüze taşıyor. Filmin müzikleri ise Babam ve Oğlum filminden de tanıdığımız Yunanlı besteci Evanthia Reboutsika'ya ait.

Koca bir kasabanın birlikte gülüp, birlikte eğlendikleri, sevinçlerinde ve hüzünlerinde ortak oldukları, yazlık sinemaların eğlencesini, hep beraber camiden çıkıp birlikte maç seyretmenin keyfini, geçmişi ve bugünü aynı potada eriten İFTARLIK GAZOZ, bizi bize anlatıyor ve beklenmedik finali ile seyredeni çarpıyor. Yayınlandığı ilk iki günde fragmanı 1 milyondan fazla kişi tarafından izlenen film 29 Ocak'ta vizyona giriyor.