İftardan sahura üretim

İftardan sahura üretim

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki bir tekstil firması oruç tutan çalışanlarına kolaylık sağlamak için gündüz mesaisini geceye aldı

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Silopi ilçesindeki bir tekstil firmasında ramazan dolayısıyla gece üretim yapılıyor.

200'ü aşkın işçinin çalıştığı firmada oruç tutan çalışanlara kolaylık sağlamak için mesai saatlerinde değişikliğe gidildi. Daha önce 08.00-17.00 olarak uygulanan mesai saatleri, ramazan ayı dolayısıyla 21.30-06.30 olarak yeniden düzenledi. İftarın ardından gelen işçiler, sabaha kadar çalışıyor.

Firma temsilcisi Fatma Yıldız, işçilerin ibadetini de gözeterek çalışanlara kolaylık sağlamak için mesaiyi geceye aldıklarını söyledi.

Silopi'de hava sıcaklığının gündüz 35 dereceyi aşması dolayısıyla oruç tutan işçilerin çalışırken zorlanmaması için mesai saatini değiştirdiklerini dile getiren Yıldız, işçilerin talebi üzerine yapılan değişikliğin üretimi artırdığını kaydetti.

Çalışanların da bu sayede rahat şekilde oruç tuttuğunu aktaran Yıldız, "Uygulamayla çalışanlarımız gündüz orucunu tutuyor akşam serinliğinde işe geliyor. Servisle evden alınan tekstil çalışanları sahura kadar çalışıyor. Sahur yemeği yendikten sonra sabahın ilk saatlerine kadar çalışıyor, mesai bitiminde evlerine bırakılıyor." dedi.

- "Uygulamadan çok memnunuz"

İşçi Züleyha Oğrak oruç tutarken çalışmanın zorluğuna dikkati çekerek, "Mesai değişikliği sayesinde rahat şekilde ibadetimizi yapıyoruz. Uygulamadan çok memnunuz." ifadesini kullandı.

Dilan Sunlug ise mesai değişikliği sayesinde zorlanmadan oruç tuttuklarını vurgulayarak, "İftardan sonra gelip üretim yaptığımız için hiç zorlanmıyoruz. Hepimiz bu uygulamadan çok memnun kaldık. Bizlere bu imkanı sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu




Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :