İftar sofraları "ensar-muhacir" kardeşliği için kuruldu

İftar sofraları "ensar-muhacir" kardeşliği için kuruldu

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Beykoz'a yerleştirilen Suriyeli sığınmacılar, "Ensar-Muhacir Kardeşlik Sofrası" programında oruçlarını açtı

İSTANBUL (AA) - Beykoz'daki Suriyeli sığınmacılar, "Ensar-Muhacir Kardeşlik Sofrası"nda iftar yaptı. 

Ensar Vakfı Beykoz Şubesi, ensar-muhacir kardeşliğini pekiştirmek için Beykoz Beytaş Sosyal Tesislerinde iftar programı düzenledi.

Ülkelerinden uzakta ramazan geçiren Suriyeli ailelerin duygusal anlar yaşadığı gözlenen iftarda, dualar edildi. 

Ensar Vakfı Beykoz Şube Başkanı Zülküf Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yaşayan 300 kadar Suriyeliyi misafir ettiklerini belirterek, "Göç dalgasının büyük bir kısmını biz taşıyoruz. Türkiye'nin hangi coğrafyasına giderseniz gidin muhakkak bir Suriyeli aileye rastlarsınız. Çok şükür geçmişimizden, atalarımızdan gelen misafirperverliğimizi, 21. asra girmemize rağmen koruyoruz. Bugün iftarımızı onlarla birlikte yapmak istedik. Bu noktada onlar da mutlu, biz de mutluyuz" diye konuştu. 

Sönmez, "Onlar bizim muhacirlerimiz" diyerek, şöyle devam etti: 

"Peygamber efendimiz, Mekke'den Medine'ye hicret ettiğinde onu sevinçle karşılayan kalabalık bir ensar grubu vardı. Biz şu anda tıpkı o sevinci, o heyecanı yaşıyoruz. Bu insanlar bizim ailemiz, hiçbir fark gözetmiyoruz. Bundan 100 yıl önce, bu coğrafyada zaten sınırlar kalkmıştı. Atalarımız aynı ortamda yaşıyorlardı. Bunu bir misyon olarak hazırladık ve yapmaya gayret ediyoruz."

İftar programına katılan Suriyeli kadınlardan Cumane Kayali de Türkiye'ye minnettar olduklarını anlatarak, "Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da çok teşekkür ediyoruz. Bize böyle bir fırsat tanındı. Savaştan kaçtık ve Türkiye'ye gelebildik. Dünya üzerinde bize kapılarını açan ilk ülke Türkiye oldu. Biz başka bir yere gidemedik, Türkiye'ye geldik. Buradaki insanlar gerçekten kardeşlerimiz gibi. Hakikaten ensar-muhacir gibi yaşıyoruz. Herkese teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı