IFRC’den Kuzey Kore'ye yardım

IFRC’den Kuzey Kore'ye yardım

ANKARA (AA) - Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Teşkilatları Federasyonu (IFRC), Kuzey Kore'deki sıcak hava dalgası ve kuraklık nedeniyle yardım kararı...

ANKARA (AA) - Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Teşkilatları Federasyonu (IFRC), Kuzey Kore'deki sıcak hava dalgası ve kuraklık nedeniyle yardım kararı aldı.

IFRC tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kuzey Kore'de Temmuz başından beri yağmur yağmaması ve sıcaklığın 39 derece civarında seyretmesinin çocuklar ve yaşlılar için ciddi sonuçlara yol açabileceği, bu kapsamda gerekli önlemlerin alınacağı duyuruldu.

Acil Felaket Önleme Fonu, Kuzey Kore Kızılhaçına 213 bin İsviçre frangı tahsis etti.

Kızılhaç’ın acil yardım ekipleri kurarak, kuraklığın en fazla etkilediği alanlarda kullanılmak üzere 20 su pompası kurduğu kaydedildi.

Personel ve gönüllülerin sıcaklıktan kaynaklı hastalıkların işaretleri, belirtileri ve tedavileri konusunda halkı bilgilendirdiği belirtildi.

Kuzey Kore'nin kuraklık ve kıtlık açısından kırılgan olduğu hatırlatılan açıklamada, gıda güvenliğine karşı tehdidin zaten hassas durumdaki toplumu daha kötü etkileyeceğine işaret edildi.

IFRC'nin başkent Pyonyang'daki Proje Yöneticisi Joseph Muyambo, kötü beslenmenin 5 yaşın altındaki çocukların fiziksel ve bilişsel gelişimine ciddi zarar verdiğine dikkati çekerek, yaşlı hastaların da sıcaklar nedeniyle tehlike altında olduğunun altını çizdi.

Kuzey Kore’de yaklaşık 10 milyon kişi insani yardıma ihtiyaç duyuyor.

Kuzey Kore’deki durum uluslararası yaptırımlarla daha kötüleşirken, ülkeye yardımların tedarik edilmesini zorlaştırıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :