İEÜ Mühendislik Fakültesinde dört yeni bölüm açıldı

İEÜ Mühendislik Fakültesinde dört yeni bölüm açıldı

İZMİR (AA) - İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi bünyesinde bu yıl, Biyomedikal Mühendisliği, Genetik ve Biyomühendislik,...

İZMİR (AA) - İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi bünyesinde bu yıl, Biyomedikal Mühendisliği, Genetik ve Biyomühendislik, Mekatronik Mühendisliği ile Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümlerine ilk kez öğrenci alımı yapılacak.

İEÜ'den yapılan açıklamaya göre, Havacılık ve Uzay Mühendisliği ile Genetik ve Biyomühendislik bölümlerine sadece tam burslu öğrenci alımı yapılacak, diğer bölüm öğrencilerinin 80'i yüzde yüz burslu olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, yenilikçi mühendis eğitimini hedeflediklerini belirterek, “Geleceğimizde icat ve keşifler olacak. İnsanlık için bilgi ve teknoloji üreteceğiz. Ülke olarak sanayi devrimini ıskaladık ama 4.0 olgusunu pas geçmeyeceğiz. Bilgi ve teknoloji çağını kaçıramayız. Y ve Z kuşağına güveniyoruz. Artık üniversitemize ‘geleceğimizin üniversitesi’ diyoruz. Çünkü her birimizin ve ülkemizin geleceğini aydınlatacak buluşları, İEÜ yaratacak.” ifadelerini kullandı.

Eğitim ve araştırma üniversitesi olarak hizmet verdiklerini, çizgilerinden hiç sapmadan başarı grafiğini hep yukarı doğru yükselttiklerini kaydeden Demirtaş, “Pek çok program Türkiye’de ilk defa bizde başladı. Uzaya neden uydu göndermeyelim? Neden kendi robot teknolojimizi yaratmayalım? Gelecek bilimde. Bilimi üreten ve kullanan gençler yetiştirme amacıyla hizmet veriyoruz. Bilgisayar çağının gençlerini yetiştiriyoruz. Fen bilimleri ve tıp alanındaki gelişmeleri bizim gençlerimizin yönlendirmesini istiyoruz. Türkiye’nin bilimsel gücünü ortaya koyacağız. Geleceğimizi teknolojik üzerine inşa ediyoruz.” vurgusunu yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :