İETT'nin Yenikapı'daki iftar programı

İETT'nin Yenikapı'daki iftar programı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş:- "İstanbul'un İETT'sinde, geldiğimizde İkarus'lar vardı. Sıkıntılı taşıma araçları vardı, plakaları dahi yoktu. Bunları kullandınız ama şimdi Avrupa'nın en genç filosuna sahip bir İETT'imiz var"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İstanbul'un İETT'sinde geldiğimizde İkarus'lar vardı. Sıkıntılı taşıma araçları vardı, plakaları dahi yoktu. Bunları kullandınız. Ama şimdi Avrupa'nın en genç filosuna sahip bir İETT'imiz var." dedi.

İETT'nin Yenikapı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Parkı'nda gerçekleşen iftar programında konuşan Topbaş, herkesin ramazanını kutlayarak, bu mübarek ayın huzur, mutluluk, sağlık getirmesini diledi.

Yerel yönetimlerde Türkiye'de İstanbul'dan bir dönüşüm başladığını, İstanbul ve Türkiye'de geçmişte yaşanan sıkıntıların geride kaldığını dile getiren Topbaş, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'da nasıl kahramanlık destanları ortaya koyduysak her alanda da başarıya ulaşabiliriz. Yeter ki 80 milyonun büyük bir aile olduğunu, aile bireyleri olarak bir araya geldiğimizi hissedelim. İstanbul kadim medeniyetler beşiği. İstanbul farklı kültürlerin buluştuğu bir şehir. Bu şehirde 3 büyük imparatorluk dünyayı yönetmiş. Süper güç olarak ve merkez olarak İstanbul bulunuyor. Böyle bir şehir müjdelenmiş bir şehir. Bu şehirde yaşamak bir ayrıcalık ve ciddi bir sorumluluk. İftiharla söyleyebilirim ki, görev yaptığım bu zaman diliminde çok şeylerin değiştiği artık herkes tarafından kabul ediliyor. Şuna inanıyorum ki, yarın bugünden çok daha farklı olacak."

İstanbul'da standardı yüksek bir hizmet sunmaya çalıştıklarını belirten Topbaş, "İstanbul'un İETT'sinde, geldiğimizde İkarus'lar vardı. Sıkıntılı taşıma araçları vardı, plakaları dahi yoktu. Bunları kullandınız ama şimdi Avrupa'nın en genç filosuna sahip bir İETT'imiz var. Bizimle beraber hizmet eden, özel halk otobüslerimiz ve Otobüs AŞ var. Lastik tekerlekli hizmetlerle İstanbul'umuzun ulaşım ve erişim imkanları sağlanmakta. Tabi İstanbul her geçen gün yoğunlaşmakta ve günlük hareket 30 milyona erişti. Gelecekte 50 milyonları bekliyoruz. Bunun için başta metro olmak üzere her alanda ciddi yatırımlarımız var." ifadelerini kullandı.

Kadir Topbaş, geçmişte İstanbul Büyükşehir Belediyesinin maaş ödemeyen bir belediye olduğunu hatırlatarak, "Bugün 98 milyar lira İstanbul'a yatırım yaptık. Bunun yüzde 55'i ulaşımla ilgili. Halen yatırımlarımız devam etmekte. İstanbul bir ülke özelliğinde. Zenginlikleriyle, medeniyeti, bulunduğu konum itibariyle dünyanın bütün şehirlerinden farklı bir şehir. Bu güzel şehir her şeyi hak etmektedir. Biz de bu kente hizmet etmenin gururunu yaşamaktayız." dedi.

İftara İETT Genel Müdürü Arif Emecen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, İETT çalışanları ve aileleri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı