İDTM'den Aydın'a yatırım gezisi

İDTM'den Aydın'a yatırım gezisi

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi üyeleri, Aydın'a yatırım gezisi düzenledi

AYDIN (AA) - Dünya Ticaret Merkezleri Birliği’ne bağlı olarak 100’e yakın ülkede faaliyet gösteren Dünya Ticeret Merkezi (İDTM) Yönetim Kurulu, yatırım için Aydın'da incelemelerde bulundu.

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı ve İDTM Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken’in ev sahipliğindeki yatırım gezisinde, İDTM Yönetim Kurulu üyeleri, Aydın Termal Enerji Sahası arazisi ve  Aydın Tekstil Fabrikası alanında, yapılması muhtemel fuar, kongre merkezi ve turizm tesis alanlarını gezdi. 

- Yatırım açısından bakir bir kent

İncelemelerinin ardından heyet Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Vali Ayyıldız, İzmir-Antalya otobanı güzergahında bulunan Aydın'da, hızlı tren ve havaalanı ile ilgili yatırımların da tamamlanacağını belirterek, yatırım açısından lojistik avantajların mutlaka göz önünde bulundurulması gerektiğini, yatırımcılara gerekli tüm kolaylıkların sağlanacağını kaydetti.

Ayyıldız, "Yatırım noktasında Anadolu’nun pek çok kenti gibi Aydın bakir durumdadır. Aydın bana göre Türkiye’nin ve dünyanın en güzel yerlerinden biridir" dedi.

İDTM Başkan Vekili İlhan Parseker ise Aydın'a gelmekten mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi:

"Aydın'ın iklim, medeniyet, lojistik ve coğrafi açıdan yatırıma uygun bir şehir olduğunu gözlemledik. İleriye dönük neler yapabileceğimiz ile ilgili fizibilite çalışması olarak değerlendiriyoruz. Teknik anlamda arkadaşlarımız bu konuda ayrıca çalışacaklar." 

 AYTO Başkanı Hakan Ülken de İDTM Yönetim Kurulu üyelerinin Aydın’ı her yönü ile çok beğendiklerini ifade etti.

  Ülken, "Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi olarak içinde bulunmuş olduğum kurumu ağırlarken bünyesinde bulunup görev aldığım ve etki alanında bulunabilen tüm kaynaklardan Aydın’a aktarılması yönünde çabalarımı sürdüreceğim" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı