İdris Bal partisinden istifa etti

İdris Bal partisinden istifa etti

DGP Genel Başkanı İdris Bal kendi kurmuş olduğu partisinden bugün itibariyle istifa ettiğini açıkladı.

Kütahya Milletvekili İdris Bal, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında kurucusu ve Genel Başkanı olduğu Demokratik Gelişim Partisi'ndeki tüm görevlerinden istifa ettiğini söyledi.
Baskılara maruz kaldıklarını anlatan Bal, siyasette "kaypaklık", "korkaklık", "ilkesizliğin diz boyu" olduğuna dikkat çekti.
BAL: BENİM AÇIMDAN TECRÜBEYDİ
"7 çocuğum var, ben zengin değilim. Gelecek bir yerim vardı" diyen Bal, "İnsanların tek tek kaçtıklarını ya da kaçırıldıklarını gördüm. Benim açımdan Türk siyasetini çok iyi görme anlamında bir tecrübeydi" ifadesini kullandı.
'DEMEK Kİ KÜÇÜK HESAPLAR YAPMAK LAZIMMIŞ'
"Korkaklık ve zorbalıktan Allah'a sığınırım" diye konuşan Bal, "Türk siyasetinde de Türk toplumunda da kaypaklık gördüm. Bu insanlarla nereye kadar gideceksiniz? İstifa ederken de parti kurarken de hiçbir hesap yapmadım. Demek ki küçük hesaplar yapmak lazımmış" şeklinde konuştu. Bal, gelinen bir noktada bir ailesi olduğunu anımsatarak, "Hem parti başkanlığından hem tüm parti ile alakalı görevlerimden istifa ediyorum. Hiçbir hesabım yoktur. Benden bu kadar. Kurduğum partiden istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.
İSTİFA EDERKEN SAMANYOLU TV VE BUGÜN TV'YE SALLADI
Küçük hesaplar yapmadım, dosdoğru olmaya çalıştım, diyen Bal, şunları kaydetti:
"Tabela partisi haline getirilen bir partide yer almak istemem, ben partimi Özal vari, kucaklayıcı olarak kurdum ama bakıyorum ki dostlar ve düşmanlar tabirini kullanmak istemiyorum ama beni sevenler ve sevmeyenler beni, partimi bitirmekte, beni yalnızlaştırmakta ittifak etmişler. En son 1.5 aylık sansüre STV ve Bugün Grubu'nun katılmasıyla bunu bizzat gördüm. O zaman ben neyin mücadelesini veriyorum. 'Demokrat', 'mazlum' dediklerimiz bu insanlar da benim karşıma geçtiyse ben neyin mücadelesini veriyorum. Dolayısıyla benden bu kadar. "
STV VE BUGÜN TV'YE SORU: BU İDRİS BAL SİZE NE YAPTI?
"Ben bu mağdur kesimi savunmanın dışında ne zarar verdim STV ve Bugün grubuna? STV ve Bugün'de 1.5 aydır yer alamıyoruz, sansür var. Gazetelerde de aynı şekilde. Bir iki küçük istisna var, o da yazılı değil, internet kısmında. Demek ki mağdur olanlar bile ilkeli olamıyor. Ben STV grubunu, Bugün grubunu ilkeli olmaya davet ediyorum. Bu İdris Bal size ne yaptı? Her mağduriyette yanınızda yer almadı mı? Bu şu demek; İdris bal biz sizi bitireceğiz, biz sizi yalnızlaştıracağız, yalnızlığınız içinde boğacağız. İdris Bal ve partisine en azından bir HDP vekiline verdiğiniz değerin yarısını vermeliydiniz, bir HDP vekilinin döndürüp döndürüp açıklamasını yayınlarken İdris Bal'a sansür koydunuz. Ne zaman? Tam da seçimlere gireceğimiz bir dönemde. Türkiye'deki demokratlar, eziliyorum, adalet, hukuk, fırsat eşitliği diyenler siz İdris Bal'ı yalnızlaştırdınız. İlkeli davranmadınız, küçük hesaplar yaptınız. Eğer İdris Bal sizin yaptığınız hesapları yapsaydı AKP'nin içinde dururdu. Siz küçük hesap yapıyorsunuz. Başta STV ve Bugün grubu. Küçük hesaplar yaptınız yazıklar olsun."