İDOB'un "İtalyan Bestecileri Konseri" yoğun ilgi gördü

İDOB'un "İtalyan Bestecileri Konseri" yoğun ilgi gördü

İSTANBUL (AA) - İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), önemli İtalyan opera bestecilerinin eserlerini "İtalyan Bestecileri Konseri"nde yorumladı. İDOB Müdürü...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), önemli İtalyan opera bestecilerinin eserlerini "İtalyan Bestecileri Konseri"nde yorumladı.

İDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan, Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanat Merkezi'ndeki konsere ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, konserin özel bir teması olduğunu söyledi.

Konserde, Rossini, Verdi, Donizetti, Puccini ve Bellini'nin eserlerinin yer aldığını belirten Arıkan, "İtalya'nın en önemli bel kanto bestecileri bu konserdeydi. Opera denildiğinde ilk akla gelen edebiyat, İtalyan edebiyatı. Güzel bir program oldu." dedi.

Konserde, Gioacchino Rossini'nin "Sevil Berberi" ve "II.Mehmet", Giuseppe Verdi'nin "I Vespri Siciliani", "Luisa Miller", "Il Trovatore" ve "Rigoeletto", Domenico Donizetti'nin "Aşk İksiri", Giacomo Puccini'nin "Tosca", Vincenzo Bellini'nin "Uyurgezer Kız" ve "I Puritani" operalarından arya, düet ve kuartetler seslendirildi.

Suat Arıkan'ın da sahne aldığı konserde, ayrıca İDOB solistleri Nejat Işık Belen, Özge Kalelioğlu, Hüseyin Likos, Hale Soner ve Nazlı Deniz Süren yer aldı.

Yoğun ilgiyle gören konserde, solistlere piyanoda Hüseyin Kaya eşlik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :