İDOB 6. Resim Yarışması'nı kazananlar açıklandı

İDOB 6. Resim Yarışması'nı kazananlar açıklandı

İzmir'den Beren Alya Dulgar birinci, Mersin'den Nicole Altuniş ikinci, Trabzon'dan Sena Sarıalioğlu üçüncü oldu- Ayşenur Fidan ile İdil Yay mansiyon ödülüne layık görüldü

İSTANBUL (AA) - İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin (İDOB) düzenlediği 6. Resim Yarışması'nın kazananları belli oldu.

İDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan, "Opera-bale denince aklına ne geliyor?" konulu, 7-11 yaş arası çocuklara yönelik yarışmaya 4 bin 500 resim ile başvuru yapıldığının altını çizdi.

Resimler arasında seçim yapmakta zorlandıklarını vurgulayan Arıkan, "Ressam arkadaşlarımız çok zorlandı seçmekte ama her yarışmada olduğu gibi bu yarışmanın da birinci, ikinci, üçüncülük ve mansiyon ödülü olması gerekiyor. Sergilenecek eserlerin seçimi için de bazı resimlerin elenmesi gerekti. Ne yazık ki 4 bin 500 resmi sergileyemeyeceğiz ama gerçekten bu seneki resimler çok kaliteliydi. Rize'den Edirne'ye, Diyarbakır'dan Kars'a, İzmir'e kadar tüm yurt sathından resimler geldi." ifadelerini kullandı.

Opera ve bale sanatlarının, çocuklar üzerindeki etkileri ve dışa vurumları karşısındaki şaşkınlığını dile getiren Arıkan, İzmir'den Beren Alya Dulgar'ın birinci, Mersin'den Nicole Altuniş'in ikinci, Trabzon'dan Sena Sarıalioğlu'nun üçüncü olduğunu söyledi.

Diyarbakır'dan katılan ve mansiyon ödülüne layık görülen Ayşenur Fidan'ın ömründe hiç opera bale seyretmemiş olduğuna dikkati çeken Arıkan, Fidan'ın imgelem dünyasında yarattığı 3 dansçıyı çizerek yarışmaya gönderdiğini aktardı. Arıkan, İstanbul'dan katılan İdil Yay'ın da mansiyon ödülüne layık görüldüğünü ifade etti.

Yarışmada dereceye giren resimlerin sahiplerine, Sedat-Güzin Gürel Sanat ve Bilim Vakfı ile İş Bankası tarafından 22 Nisan'da Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde ödülleri takdim edilecek. İlk üçe giren resimlerden biri, her yıl olduğu olduğu gibi gelecek senenin afişi olarak belirlenecek. Sergi 19 Mayıs'a kadar görülebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :