İdlib'de okula düzenlenen saldırı

İdlib'de okula düzenlenen saldırı

BM, Suriye’nin İdlib kentindeki okul saldırısına ilişkin soruşturma yürütüldüğünü duyurdu

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu, Suriye’nin İdlib kentinde çok sayıda öğrenci ve öğretmenin hayatını kaybettiği okul saldırısına yönelik soruşturma yürütüldüğünü bildirdi.

Komisyondan yapılan yazılı açıklamada, "İdlib'in Haas köyünde bir okula hükümet yanlılarınca düzenlendiği belirtilen hava saldırısından dolayı dehşete düşüldüğü" kaydedildi.

Açıklamada, saldırada en az 25 sivilin yaşamını yitirdiği ve bunların çoğunluğunu da okul çağındaki çocukların oluşturduğu belirtilerek, Suriye'deki bütün taraflara uluslararası hukuk kurallarına uyma çağrısında bulunuldu.

Okula yönelik saldırının sorumlularının teyit edilmesi için soruşturma yürütüldüğü bilgisinin aktarıldığı açıklamada, saldırıda ölenlere başsağlığı dilendi.

Öte yandan, Komisyon Başkanı Paulo Pinheiro, saldırının kasıtlı olduğunun tespit edilmesi halinde bunun bir savaş suçu anlamına geleceğini kaydetti.

ABD, Suriye’nin İdlib kentinde çok sayıda öğrenci ve öğretmenin hayatını kaybettiği okula yönelik saldırının, Suriye rejimi veya Ruslar tarafından yapıldığını bildirmişti.

Rusya ise okul saldırısının ardından kendilerinin olduğunu yalanlamıştı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :