İDDEF, ramazan ayında 33 ülkeye yardım ulaştıracak

İDDEF, ramazan ayında 33 ülkeye yardım ulaştıracak

İSTANBUL (AA) - İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), ramazan ayında 33 ülkede yardım faaliyeti yürütecek. İDDEF'ten yapılan açıklamada,...

İSTANBUL (AA) - İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), ramazan ayında 33 ülkede yardım faaliyeti yürütecek.

İDDEF'ten yapılan açıklamada, ramazan ayında hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika, Asya, Orta Doğu ve Balkanlar'daki 33 ülke ve 106 bölgede ihtiyaç sahiplerine ulaşılacağı bildirildi.

"Sofrada Tuzun Olsun" sloganıyla yapılacak yardım çalışmaları kapsamında, hayırseverlerin bağışladığı fitre, fidye ve zekatlar, 33 ülkede ihtiyaç sahiplerine ve medreselerde eğitim gören ilim talebelerine teslim edilecek.

Kosova'dan Burkina Faso'ya, Gine'den Meksika'ya, Kırgızistan'dan Filipinler'e kadar uzanan coğrafyada, "ümmet iftar sofraları" kurulacak. Hayırseverler, ümmet sofraları için 15 lira katkıda bulunarak bir kişinin iftarlığını karşılayabilecek. 2019 yılı için fitre bedeli 23 lira olarak belirlenirken içerisinde temel ihtiyaç gıdalarının bulunduğu kumanya paketleri için yardımda bulunmak isteyenler 100 lira bağışta bulunabilecek.

Bağışlar, "www.iddef.org" internet sitesi üzerinden online olarak, ilgili hesap numaralarına "EFT/havale" yoluyla ya da "0212 621 00 65" numaralı telefondan detaylı bilgi alınarak yapılabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı