"İcra Dairelerinin Etkinliğinin Arttırılması Projesi"

"İcra Dairelerinin Etkinliğinin Arttırılması Projesi"

Adalet Bakanlığı bünyesinde vatandaşlara daha hızlı ve etkili hizmet sunabilmek amacıyla "İcra Dairelerinin Etkinliğini Artırılması Projesi" kapsamında Batman'da "Pilot İcra Dairesi" hizmete sunuldu- Bakanlık Personel Genel Müdür Yardımcısı Arı:- "Amacımı

BATMAN (AA) - Adalet Bakanlığı bünyesinde vatandaşlara daha hızlı ve etkili hizmet sunabilmek amacıyla "İcra Dairelerinin Etkinliğini Arttırılması Projesi" kapsamında Batman'da "Pilot İcra Dairesi" hizmete açıldı.

Türkiye'de 34 bölgede bulunan Pilot İcra Dairesi Batman Adliye Sarayında faaliyete başladı.

Pilot İcra Dairesinin açılışını Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Arı, Tetkik Hakimi Mustafa Selman Çelik, Adalet Bakanlığı İcra İflas Hizmetleri Daire Başkanı Alim Polat, Batman Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede gerçekleştirdi.

Arı, açılışta yaptığı konuşmada, Batman'da yeni icra modelinin faaliyete geçirilmesine özel bir önem atfettiklerini belirtti.

Yeni icra modelinde öncelikle fiziki imkanların yerinde olması gerektiğini söyleyen Arı, şu değerlendirmede bulundu:

"Batman bunu fazlasıyla hak etmiştir. Yeni icra modeli bu adliyenin yardım çalışmasında, ilanların infazında, maddi hukuka ilişkin kararların infazında önemli bir dilimdir. Ne kadar temiz bir ortamda yürürse o denli güzel hizmetler verecektir. Amacımız icranın etkinliğinin ve verimliliğinin artırılmasıdır. Yeni modelin en önemli özelliği de farklı uygulamaları ortadan kaldırıp tek tip uygulamayı getirmektir. Böylelikle uzmanlaşmış icra personelinin gelişmesini sağlamış oluruz."

Çelik de amaçlarının halka daha kaliteli hizmet sunmak olduğunu ifade etti.

İcra dairelerindeki iş ve işlemleri daha kaliteli, sistematik sunabilmek ve hizmet kalitesini artırmak için yeni icra dairesini faaliyete geçirdiklerini aktaran Çelik, Batmanlıların işini kolaylaştıracak şekilde işlemleri yürüteceklerini kaydetti.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde hayata geçirilen uygulama ile mevcut bulunan icra dosyaları sisteme entegre edilerek daha hızlı, güvenli ve şeffaf hizmet sunulması amaçlanıyor.

Pilot İcra Daireleri uygulaması ile tüm icra dairelerinin tek çatı altında toplanarak haciz, satış ve diğer tüm icra işlemlerinin zaman ve maliyet avantajları ile kalite standartlarına uygun hizmet verilmesi hedefleniyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :