İçişleri Bakanlığından RİDA Derneğine destek

İçişleri Bakanlığından RİDA Derneğine destek

RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneğince hazırlanan "Okşayan Eller Olalım Projesi"ne İçişleri Bakanlığından destek geldi.Çocuklar, gençler, kadınlar,...

RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneğince hazırlanan  "Okşayan Eller Olalım Projesi"ne İçişleri Bakanlığından destek geldi.

Çocuklar, gençler, kadınlar, engelliler, maddi durumu iyi olmayan ve sosyal risk altındaki gruplara yönelik eğitim, kültür ve sosyal içerikli konuları içeren çalışma, Konya'da desteklenmeye değer proje olarak kabul gördü.

RİDA Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Selim Doğdu, proje hakkında yaptığı konuşmada, projenin 200 ortaokul öğrencisini kapsadığını söyledi.

Bu çalışma ile yetim, öksüz ve muhtaç çocukların destekleneceğini vurgulayan Doğdu, 141 bin 500 lira bütçeli projenin 97 bin 000 lirasının İçişleri Bakanlığı tarafından sağlandığını ifade etti.

İmzalanan protokol ile bu projenin başladığını anlatan Doğdu, "Projenin tanıtımı ve uygulanmasında yardımseverlerin desteğini bekliyoruz. Gelecek yıllarda daha farklı projelerin çalışmalarını başlatacağız" dedi.

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Proje Koordinatörü Zafer Karakuş ise projenin, sosyal yapıyı güçlendirmek, toplumsal sorunlara çözüm üretmek ve aile birlikteliğini güçlendirmek temeline dayandığına işaret etti.

Amaçlarının, yetim ve öksüz çocukların sorunlarına çözüm üretmek, onları ahlaklı, dürüst ve çalışkan bireyler haline getirmek olduğunu kaydeden Karakuş, şöyle konuştu:

"Ayrıca geleceğin dünyasında söz sahibi olacak, aydınlık geleceğimizin oluşumuna katkı sağlayacak üretken nesiller olabilmesi için izcilik çalışmaları yapmak ve bu çalışmaları yaparken doğa ve insan sevgisini pekiştirme amacı taşıyan bu proje Konyamıza hayırlı olsun. Projemiz Konya merkezde Meram, Selçuklu ve Karatay ilçelerimizdeki ortaokul öğrencilerimize yönelik başlatıldı."