İçişleri Bakanı Soylu Trabzon'da:

İçişleri Bakanı Soylu Trabzon'da:

"Yeni sistemde milletvekilliği seçimi ile hükümet seçimi aynı gün olacak. Aynı gün olacağı için Kılıçdaroğlu milletvekili adayı olamayacak. Olamayınca kaybedecek, kaybettiği zaman arkasına tenekeyi takıp yallah diyecekler"

TRABZON (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yeni sistemde milletvekilliği seçimi ile hükümet seçimi aynı gün olacak. Aynı gün olacağı için Kılıçdaroğlu milletvekili adayı olamayacak. Olamayınca kaybedecek, kaybettiği zaman arkasına tenekeyi takıp yallah diyecekler." dedi.

Düzköy ilçesinin Çayırbağı Mahallesi'nde vatandaşlara hitap eden Soylu, CHP'li seçmenlere seslenmek istediğini belirterek, "Bu FETÖ bu ülkeye de bu dünyaya da bir musibet olarak durmaktadır. Buna bugün sadece sahip çıkan Kılıçdaroğlu'dur. Bunu ne olursunuz uyarın." ifadesini kullandı.

Yeni anayasa ile seçimlerin nasıl olacağına değinen Soylu, şöyle devam etti:

"Diyelim ki 2019'da seçim olacak. Seçimde kim kimle karşıya gelebilir? Örneğin Sayın Cumhurbaşkanımız ile Kemal Kılıçdaroğlu karşı karşıya geldi. Tartı tutmuyor haklısın ama diyelim ki öyle oldu. Bugünkü sistem olsa kaybetse de mebusluğu devam edecek. Sırça köşkte de oturuyor korumalar, ekmek elden su gölden. Laf bol, icraat hiç yok. Yeni sistem nedir biliyor musun? Laf üretenin değil, iş üretenin işin başında olduğu sistemdir. Şimdi yeni sistemde nasıl olacak? Yeni sistemde milletvekilliği seçimi ile hükümet seçimi aynı gün olacak. Aynı gün olacağı için Kılıçdaroğlu milletvekili adayı olamayacak. Olamayınca kaybedecek, kaybettiği zaman arkasına tenekeyi takıp, yallah diyecekler. İstemiyor tabi o orada kazık çakacak. Seçim kaybedip artık sistemin üzerinde kalmak yok. Yeni sistemde laf üretenin değil, iş üretenin Türkiye'de hizmet bayrağını alıp taşıyabileceği bir anlayış olacak."

Meclisin yeni anayasa sonrası güçsüz olacağı yönündeki iddiaları hatırlatan Soylu, "28 Şubat'tan sonra bir günde 25 tane Doğru Yol Partisi milletvekilini istifa ettirip başka partiye geçirdiler. Hükümet düştü. O meclis mi güçlüydü? 1980'den biraz önce Adalet Partisi'nin 12 milletvekilini istifa ettirdiler ne oldu? CHP'ye geçti bakan yaptılar. Hükümet düştü yeni hükümet yaptılar. O meclis mi güçlüydü? Peki 71 muhtırasında bu sistem içerisinde ne yaptılar? Başbakan ve hükümeti istifa ettirdiler muhtıra verdiler tanınmayan bir adamı Başbakan yaptılar, tanınmayan adamlardan bakanlar kurulu yaptılar, meclisi kukla yerine koydular. İstiyorlar ki korkutalım, ürkütelim meclisi biz idare edelim. Bu meclis sizin meclisiniz olmayacak, milletin meclisi olacak." diye konuştu.

- "300 yıldır bugünü bekliyoruz"

Yeni sistemin milletin kendi sistemi olacağını vurgulayan Soylu, şunları kaydetti:

"300 yıldır bugünü bekliyoruz. 300 yıldır gerileme dönemindeydik bize gerileme dönemi muamelesi yaptılar. 21. asrın başından itibaren ilk kez ilerliyoruz. 3 bin dolardan 11 bin dolara çıktık. Evet Avrupalılar bize dosttu değil mi? Bin 500 dolar kişi başına gelir seviyesi varken dost ama 11 bin dolar olduğu zaman maskeleri düştü. Türkiye büyüyemez, kendi insansız hava uçağını yapamaz, Marmaray yapamaz diye şu anda tuzak hazırlamaya çalışıyorlar. Ey Hollanda, ey Almanya, ey PKK, DEAŞ, DHKP-C ve FETÖ topunuz gelin topunuz."

Konuşmasının ardından mahalledeki bir kahvehaneye de uğrayan Soylu, burada vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi.

Soylu, daha sonra dışarıda kendisini bekleyen kadın ve çocuklarla fotoğraf çektirdi.

İçişleri Bakanı Soylu Trabzon'da:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :