İçişleri Bakanı Soylu, Pülümür Vadisi'nde

İçişleri Bakanı Soylu, Pülümür Vadisi'nde

Bakan Soylu:- "Buradan milletimize de seslenmek istiyorum. Buradaki çocuklarımızın, bu ülkede daha iyi yetişebilmesi için burada özellikle öğretmenlik gibi çok kutsal mesleği yapan bir evladımızı katletmek insanlık dışı bir olaydır, hayvanlıktır. Biz de o

TUNCELİ (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Buradan milletimize de seslenmek istiyorum. Buradaki çocuklarımızın, bu ülkede daha iyi yetişebilmesi için burada özellikle öğretmenlik gibi çok kutsal mesleği yapan bir evladımızı katletmek insanlık dışı bir olaydır, hayvanlıktır. Biz de onlara nasıl muamele edeceğimizi biliyoruz" dedi.

Soylu, çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla geldiği Tunceli'de, beraberinde Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Servet Yılmaz, Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur ve İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş ile Türkiye'de terör noktasında en sıkıntılı yerlerden biri olarak bilinen Pülümür Vadisi'ni inceledi.

Tunceli'den sonra yaklaşık 50 kilometrelik vadiyi beraberindekilerle karayoluyla geçen Soylu, terör örgütü PKK tarafından katledilerek cesedi Pülümür Çayı'na atılan öğretmen Necmettin Yılmaz'ın arabasının yakıldığı yerde bir süre durarak çevreyi gözlemledi.

- Ziyarette yoğun güvenlik önlemi alındı

İki Sikorsky ve iki Kobra tipi helikopterlerin konvoyu sürekli havadan takip ettiği incelemede, çok sayıda zırhlı araç ile jandarma özel harekat ve polis özel harekat timi de güzergah boyunca güvenlik önlemi aldı.

Geniş güvenlik önlemi altında gerçekleşen incelemelerde Bakan Soylu, Pülümür ilçesine bağlı Kırmızı Köprü köyüne geçerek, köylülerle bir araya geldi.

Köydeki çocuklara oyuncak dağıtarak onlara yakın ilgi gösteren Soylu, bir köylünün evine misafir oldu ve çay içti.

Bakan Soylu, köy ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, memleketin güzelliklerinden bir tanesinin Pülümür Vadisi olduğunu belirterek, il yönetimiyle sabah bir araya geldiklerini ve toplantı gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Soylu, "Birtakım tedbirler alıyoruz, hem aldığımız tedbirlere baktık hem de alacaklarımızı tekrar değerlendirdik. Tunceli'nin her tarafında kendi adına güzellikleri var. Bu güzellikleri adım attığınız her yerde görebiliyorsunuz. Gerek Pülümür gerekse de Munzur Çayı'nın her tarafındaki bu güzellikleri vatandaşımız bugün doya doya yaşıyor. Biz, daha fazla, doya doya yaşanmasını istiyoruz." diye konuştu.

- "İnsanlık dışı bir olaydır, hayvanlıktır"

Bir gazetecinin PKK tarafından katledilerek cesedi Pülümür Çayı'na atılan öğretmen Yılmaz'ın arabasının yakıldığı mevkide de bir süre durarak gözlem yaptığını hatırlatması üzerine Bakan Süleyman Soylu, şu değerlendirmede bulundu:

"Şehitlerimiz, bizim için onların bize değil, bizim onlara ihtiyacımız olduğu varlıklar. İnanıyorum ki orada duruyor ve oradan her geçene ve oradan her yolcu olana hem dost oluyor hem de yoldaş oluyor. Bizim inancımızda olduğu gibi... Allah şefaatiyle buluştursun. Buradan milletimize de seslenmek istiyorum. Buradaki çocuklarımızın, bu ülkede daha iyi yetişebilmesi için burada özellikle öğretmenlik gibi çok kutsal mesleği yapan bir evladımızı katletmek insanlık dışı bir olaydır, hayvanlıktır. Biz de onlara nasıl muamele edeceğimizi biliyoruz. Milletimiz rahat olsun."

Soylu, daha sonra beraberindekilerle helikopterle Bayburt'a hareket etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :