İçişleri Bakanı Soylu Diyarbakır'da

İçişleri Bakanı Soylu Diyarbakır'da

Soylu: (2)- "Bir baba, bir birey olarak söylüyorum; vicdanım 24 saat bir acıyla kavruluyor. 12, 13, 14 yaşında Diyarbakır'da, Siirt'te, Şırnak'ta, Batman'da, Hakkari'de ailelere musallat olup, o yaştaki çocuklarını dağa terörist yapmak için getirenlerle b

DİYARBAKIR (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bir baba, bir birey olarak söylüyorum; vicdanım 24 saat bir acıyla kavruluyor. 12, 13, 14 yaşında Diyarbakır'da, Siirt'te, Şırnak'ta, Batman'da, Hakkari'de ailelere musallat olup, o yaştaki çocuklarını dağa terörist yapmak için getirenlerle bilin ki hesabımız var. Bilin ki bu çocuklarımızın hayatının karartılmasının hesabını acı ve maliyeti yüksek şekilde sonuna kadar onlara ödeteceğiz." dedi.

Bakan Soylu, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığında göreve yeni başlayan 200 güvenlik korucusu için düzenlenen yemin töreninde, dün Van'da olduğunu hatırlattı. Soylu, İran'dan gelen turistlerin ne kadar memnun, mutlu, huzur içerisinde olduğunu, Türkiye'yi nasıl kucakladıklarını, Van'ın ne kadar yarına umutla baktığını gördüğünü belirtti.

"Bu medeniyet büyük bir kardeşliğin adıdır. Bu medeniyet sahipsiz bir medeniyet değildir. İnancı, imanı, milliyeti, kardeşliği, geleneği, göreneği, taziyesi, düğünü, Allah'a olan bağlılığı bellidir. Milletin birbirine olan bağlılığı bellidir ve bunu hiç kimse bozamayacaktır." diyen Soylu, kimsenin bunu bozmaya cesaret edemeyeceğini vurguladı.

Soylu, yaklaşık 6 aydan bu yana bölgeyi gezdiklerine işaret ederek, "Siyasetin sivil halini bu coğrafyada daha da geliştirecek, siyaseti burada huzurun garantörü hale getireceğiz. Bu mesele artık Türkiye'nin bekası meselesi haline gelmiştir. Bunu çözmeden kendimizi başarılı görmemiz mümkün değildir. Bunu çözeceğiz, çözerken de yerel aktörlerle istişare halinde olacağız." diye konuştu

Koruculuğun kardeşlik projesi olduğuna işaret eden Soylu, koruculuğun bu milletin devletiyle el ele verip bir grup haini içinden def etme, PKK'nın Kürt vatandaşları istismar ederek kendini meşrulaştırmaya çalışmasının önüne geçilmesi projesi olduğunu aktardı.

- "Çocuklarını terörist yapmak için getirenlerle hesabımız var."

"Bir baba, bir birey olarak söylüyorum; vicdanım sabah akşam, 24 saat bir acıyla kavruluyor." diyen Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"12, 13, 14 yaşında Diyarbakır'da, Siirt'te, Şırnak'ta, Batman'da, Hakkari'de ailelere musallat olup, o yaştaki çocuklarını dağa terörist yapmak için getirenlerle bilin ki hesabımız var. Bilin ki bu çocuklarımızın hayatının karartılmasının hesabını acı ve maliyeti yüksek şekilde sonuna kadar onlara ödeteceğiz. Bakan olarak söylüyorum, eğer bu ülkede bu çocuklar anne ve babalarının sevgilerine ihtiyaçları olduğu dönemde dağa götürülürse, bu çocuklarımızın terörist yapılması hususu orada gerçekleştirilmeye çalışılırsa net ve açık söylüyorum İçişleri Bakanlığı bize haram olsun.

Biz başka medeniyetlere benzemeyiz, batı medeniyetlerine hiç benzemeyiz. Bizim için namus, ahlak, din, aile ve millet en kutsal kavramlardır. Kim ailelerimizin birliğine el uzatıyorsa bilin ki devletin kılıcı uzundur ve o eli biz keseriz. Sizin de yapmanız gereken odur. Ezan-ı Muhammed'i ve Allah şahittir ki 780 bin kilometrekarede bu ay yıldızlı bayrak bizim özgürlüğümüz, kardeşliğimiz ve birliğimizin timsalidir, onurumuzdur. Bunu hep birlikte yarına taşıma sorumluluğumuz vardır. Birlikte bu ülkenin kardeşliğini, hukukunu, birliğini, ülkenin büyümesini ve zenginliğini bozmaya çalışanların hakkından gelmek namus meselemizdir ve bunu gerçekleştirmek zorundayız."

- "Asla hukuktan bir adım bile ayrılmayın"

Allah'ın zulmedenleri sevmediğini ifade eden Soylu, hiç kimseye ve hiçbir canlıya zulmedilmemesi gerektiğini vurguladı.

Soylu, "Sizlerden tek ricam şudur ki asla hukuktan bir adım bile ayrılmayın. Artık Türkiye bu terör belasından kurtulmanın arifesindedir. İnşallah sizler bu işe son noktayı koyan neslin aileleri olacaksınız." şeklinde konuştu.

Vali Hüseyin Aksoy ve korucuları temsilen Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde göreve yeni başlayan bir güvenlik korucusunun da konuşma yaptığı törende 200 güvenlik korucusu yemin etti.

Daha sonra Soylu ve beraberindekiler güvenlik korucularının yanına giderek, onlarla sohbet etti.

Törene, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, askeri erkan ve güvenlik korucularının yakınları katıldı.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :