İçişleri Bakanı Soylu açıkladı: Şüpheli durumdaki herkese yurt dışı yasağı getirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yıkılan binalarla ilgili tüm şüpheliler hakkında, depremin ilk gününde yurt dışına çıkış yasağı getirildiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay AFAD Koordinasyon Merkezi'nde TRT Haber canlı yayınında deprem bölgesinde yürütülen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Depremin ilk gününde tespit ettikleri her isme yurt dışı çıkış yasağı koyduklarını belirten Soylu, müteahhitler hakkında yakalama kararı ile ilgili olarak, "Bunun bedeli her neyse kimse ödettirilecek. Şu ana kadar 564 şüpheli tespit edildi, 160’ı tutuklandı, 18’i gözaltında" bilgilerini paylaştı.

"VATANDAŞLARIMIZ BU KONUDA MÜSTERİH OLSUN"

Bakan Soylu, "Kaç müteahhit hakkında yakalama kararı çıkartıldı?" sorusuna, arama kararı ve şüpheli olanların yurt dışına çıkışlarının yasaklandığını da belirterek, şu ifadeleri kullandı:

İlk dakikadan itibaren devletin tüm birimleri teyakkuza geçmiştir. Bir taraftan arama kurtarma çalışmalarını yürütürken duyduğumuz, tespit ettiğimiz her isme yurt dışı çıkış yasağı koyduk. Hiçbir şey insan canından değerli değil. 564 şüpheli şuana kadar tespit edildi, 160'ı tutuklandı, 18'i gözaltında, 175'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bütün delillerle birlikte çok ciddi bir çalışma ortaya konuyor. Bütün arkadaşlarımız buna devam ediyor. Vatandaşlarımız bu konuda müsterih olsun. Çok titiz bir çalışma yapılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.