İçişleri Bakanı Soylu:

İçişleri Bakanı Soylu:

"Terörü de bizimle uğraşanları da bu ülkenin istikametini bozmaya çalışanlara da hem söyleyecek sözümüz hem de yapacak işimiz var. Bu ülkede bizler burada rahat dururken bilin ki şu anda evlatlarımız Tendürek Dağı'nda bu ülkede huzurun olması için, gözünü

TRABZON (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Terörü de bizimle uğraşanları da bu ülkenin istikametini bozmaya çalışanlara da hem söyleyecek sözümüz hem de yapacak işimiz var. Bu ülkede bizler burada rahat dururken bilin ki şu anda evlatlarımız Tendürek Dağı'nda bu ülkede huzurun olması için, gözünü budaktan sakınmadan mücadele ediyorlar." dedi.

Soylu, Ortahisar ilçesine bağlı Beşirli Mahallesi'nde yapılacak Beşirli Eko Park'ın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ''Güzel yatırımlara laik olan bir milletiz ve güzelliklere laik olan bir milletiz.'' ifadesini kullandı.

Türkiye'nin 21. asra iyi başladığını dile getiren Soylu, Türkiye'nin kişi başına gelir seviyesinin 3 bin dolarlardan 10 bin dolarlara yükseldiğini belirtti.

Soylu, Türkiye'de bir süre önce enerji kongresinin yapıldığını anımsatarak, şöyle devam etti:

''Bir hafta boyunca onlarca ülke ve temsilcisi, dünyanın 21. ve 22. asırdaki en önemli meselesi olarak zikrettiğimiz enerji konusunda İstanbul'da geleceğe ait tasavvurlarını, tedbirleri ve yapacaklarını ortak bir akılla gerçekleştiriyor. Ardından yine dünyanın birçok ülkesinden Adalet Bakanlığımızın tertip ettiği bir hukukun, adaletin, hakkaniyetin ve dünyada bu konuda son gelişmelerin oluştuğu İstanbul merkezinde çok önemli bir uluslararası kongre gerçekleşti. Yine ifade etmek isterim ki yine İstanbul'da, Antalya'da, ülkemizin her noktasında uluslararası alanda başarılı işlere imza atan çalışmalar ortaya konuldu.''

-"Hiçbir endişeni olmasın"

Bir taraftan ülkeyi terörle uğraştırmaya, hızını kesmeye, ülkenin ve vatandaşların yarına umutla bakmasını engellemeye çalışanlar olduğunun altını çizen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ama bir taraftan da istikametinde ayrılmayan, hedeflerinden ayrılmayan ve bu ülkenin güçlü, kudretli, müreffeh ve barış içerisinde yaşamasını kendisine rehber edinen bir anlayış var. Bilin ki Allah'ta bizle beraberdir, tarih de bizle beraberdir, medeniyette bizle beraberdir ve bu toprakların ortaya koyduğu istikamette bizle beraberdir. Hiçbir endişeniz olmasın. Bu konularda artık çok söz söylemiyoruz. İşimizi yapıyoruz. Devlete kafa tutmaya çalışanlara karşı işimizi yapıyoruz, milletimizin birliğini ve beraberliğini ortadan kaldırmaya çalışanlara karşı işimizi yapıyoruz, kamu düzenini bertaraf etmeye çalışanlara karşı işimizi yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bilmenizi istiyorum hukuk dairesinden, bu ülkede milletin oyunu, reyini almış ve hukuk dairesinde devam eden ve hukuk dairesi içerisinde olan herkes başımızın üzerindedir.''

Soylu, Trabzon'da valilikte düzenlenen koordinasyon kurulu toplantısına katıldığını anımsatarak, ''Bizi heyecanlandıran bir koordinasyon toplantısı. Ulaştırma yatırımlarımızdan, doğal parklarımıza kadar ve üniversitemizden, spor yatırımlarımıza kadar hemen hemen her noktada nereye geldiğimizi, ne yapmamız lazım geldiğini, ödevlerimizin ve görevlerimizin ne olduğunu ve burada bizim hemşehrilerimizin, yarın hayat standartının daha yükseldiği bir hale gelebilmesi için ilçelerimizde neler yapmamız geldiğini tekrar gözden geçirdik.'' değerlendirmesini yaptı.

Esas olanın vatandaş olduğuna da dikkati çeken Soylu, 14 yıldır vatandaşa 'bugün git yarın gel' meselesinin sona erdiğini vurguladı.

- "Hukukun içerisinden hiçbir şekilde ayrılmadan yolculuğumuza devam edelim"

Bakan Soylu, ''Ay yıldızlı bayrağımız nasıl nazlı nazlı dalgalanıyorsa, Ezan-ı Muhammedi 5 vakit bu ülkede, şu serencamla okunması bilmenizi isterim ki özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın ve bu toprakların hürriyetinin simgesidir.'' diyen Soylu, şu ifadeleri kullandı:

''Bugün burada güzel bir törende birlikteyiz. Memleketimiz istikametine devam ettiğini biraz önce söyledim. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışı aslında Türkiye'de, 'biz yolculuğumuza devam ediyoruz' iradesinin tam kendisidir. Osmangazi Köprüsü, 1960 darbesi olmasaydı, 1'inci Boğaz Köprüsü 1963-1964'te milletle birlikte olacaktı. 1967'de Türkiye ilk nükleer santraliyle buluşacaktı. Bakın aradan kaç yıl geçti. Onun için demokrasi bir milletin gelişmesindeki en önemli yapı taşıdır ve demokrasiye hepimiz sahip çıkalım. Demokrasiyi kirletmeye çalışanlara karşı sahip çıkalım. Demokrasiyi truva atı olarak görüp, milletin rehini başkalaştırmaya çalışanlara karşı sahip çıkalım. Hukukun içerisinden hiçbir şekilde ayrılmadan yolculuğumuza devam edelim. O millete dönecektir ve millete hizmete dönecektir.''

-"Akyazı Stadı Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açılacak"

Milletin temsilcileri olduklarını işaret eden Soylu, ''İnşallah Akyazı Stadı, Aralık ayının ortasında Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açılacak. Güzel bir tesis. Sabahleyin koordinasyon toplantımızda da konuştuk. Yine böyle bir parkı Avni Aker Stadyumu'nun bulunduğu yerde milletimizin, hemşehrimizin rahat bir nefes alabilmesi için hep birlikte gerçekleştireceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız projesini gerçekleştirecek ve oraya inşallah Trabzon'umuza yakışır çok güzel bir park, yanına da Yavuz Selim Stadı'nı, o tarihi anlayışıyla ortaya koyacağız. Bir köşesine de kongre kültür merkezini yapacağız. Her tarafı yeşil olacak." diye konuştu.

İçişleri Bakanı Soylu, kentte yapılan diş hastanesinin de açılışının 1 hafta sonra gerçekleştirileceğini dile getirerek, "Önümüzdeki Mayıs ayında Uzungöl ışıl ışıl olacak. Gecesini görmek bile, bilmenizi istiyorum ki ayrı bir lezzet verecek. Sera gölü bir taraftan, öbür tarafta Sümela Manastırı şu anda hızlı bir şekilde devam ediyor ve 50 milyonluk bir yatırımı orada gerçekleştiriyoruz. Bir taraftan çocuk hastanesi, bir taraftan Büyükşehir Belediyesi 50 milyon beton, 50 milyon asfalt. Seneye yine devam. Seneye yine devam.." dedi.

- "Yapacak çok işimiz var"

Hizmetlerin devam ettiğini ve edeceğini de vurgulayan Soylu, "Belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, herkes bize verilen bu emaneti nasıl ve ne şekilde zamanı geldiğinde bu aziz millete teslim ederiz diye bir uğraş içerisindedir ve hepimiz öyleyiz. Birileri gibi terör örgütüne, milletin verdiği reyle, milletin verdiği oyla, hendek kazmaya araç göndermek değil, bu millet sabahleyin işine giderken nasıl ve nasıl rahat gider anlayışı içinde bir uğraşı ortaya koyuyorlar." ifadesini kullandı.

Süleyman Soylu, Trabzon'daki yatırımlar hakkında daha detaylı bilgi vererek, Trabzon'un büyüyeceğini, bölgenin, Kafkasların ve etrafındaki coğrafyanın en önemli cazibe merkezlerinden birisi haline geleceğini söyledi.

-"Bu büyük mücadeleyi hep beraber yapacağız"

Hiçbir endişenin içinde olunmaması gerektiğini belirten Soylu, şunları kaydetti:

"Terörü de bizimle uğraşanları da bu ülkenin istikametini bozmaya çalışanlara da hem söyleyecek sözümüz hem de yapacak işimiz var. Bu ülkede bizler burada rahat dururken bilin ki şu anda evlatlarımız Tendürek Dağı'nda bu ülkede huzurun olması için, gözünü budaktan sakınmadan mücadele ediyorlar. Şuanda Şırnak'ta, Hakkari'de, Mardin'de her yerde bir büyük mücadeleyi ortaya koyuyorlar. O çocuklar orada bizim evlatlarımız olarak, hiçbir şey beklemeden büyük bir mücadeleyi ortaya koyarken, biz de geleceğimiz adına bu büyük mücadeleyi hep beraber yapacağız. Bunu sokakta, millette görüyoruz." diye konuştu.

Yapacak çok iş olduğunu işaret eden Bakan Soylu, "Türkiye yolculuğuna yeni başlamıştır. Cumhuriyet ile attığı temeli 21. yüzyılda hem demokrasiyle, hem milletin birliğiyle, hem kalkınmayla, hem şu milletin ortaya koymuş olduğu yüksek ideal ve anlayışla taçlandırarak yoluna devam ediyor. Hiç geriye düşmedik, hep ileri gidiyoruz, hep de ileri gideceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Temel atma törenine, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta ve Salih Cora, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

- Taziye ziyaretinde bulundu

Öte yandan, BakanSoylu buradaki program öncesi Kars'ın Kağızman ilçesinde nöbet tuttuğu sırada silahının kaza ile ateş alması sonucu hayatını kaybeden Uzman Çavuş Onur Tuncel'in, Ortahisar ilçesine bağlı Soğuksu Mahallesi'ndeki baba evini ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık yarım saat süren ziyarette, Soylu'nun anne Havva ve baba Nihat Tuncel'e başsağlığı dileğinde bulunduğu öğrenildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :