İçişleri Bakanı Soylu:

İçişleri Bakanı Soylu:

"Bu topraklarda neler yaşandığını bileceğiz, böylece ona ve yarına ait değerlerimizi çok daha iyi kavramış olacağız. Gençlerimiz, çocuklarımız 15 Temmuz'da büyük ve başarılı bir sınav verdiler ama bizim onun üzerine yine bir şeyler koymamız en önemli göre

TRABZON (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu topraklarda neler yaşandığını bileceğiz, böylece ona ve yarına ait değerlerimizi çok daha iyi kavramış olacağız. Gençlerimiz, çocuklarımız 15 Temmuz'da büyük ve başarılı bir sınav verdiler ama bizim onun üzerine yine bir şeyler koymamız en önemli görevlerimizden bir tanesidir." dedi.

Trabzon Valiliğini ziyaret eden Bakan Soylu, Şeref Defterini imzaladı. Vali Yücel Yavuz ile makamında bir süre görüşen Soylu, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan ve imza altına alınan, "Tarihi ve Kültürel Geziler-Kanuni Evi Gezisi" adlı projenin protokolünü onayladı.

Soylu, proje sayesinde öğrencilerin Osmanlı padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman'ın Ortahisar Mahallesi'nde doğduğu Kanuni Evi'ni gezmesine ve orada bir saatlik tarih dersinde buluşmalarına olanak sağlayacağını belirterek, "Orada hem kültürel hem de tarihi bir etkinlik gerçekleştirilecek. Proje, çocuklarımızın bu büyük medeniyet birikimi hakkında bilgi sahibi olmaları açısından kaçınılmaz bir fırsat." diye konuştu.

Projeyi hazırlayan ilgili kurumların yetkililerini de kutlayan ve teşekkür eden Bakan Soylu, şunları kaydetti:

"Bizim en önemli hazinemiz çocuklarımızdır. Bugün belki yaşadığımız birtakım temel problemler, bu eğitimin çok daha iyi verilmesini gerektirmektedir. Tarihimizi, medeniyetimizi, değerlerimizi bileceğiz. Büyüğümüzü ve küçüğümüzü bileceğiz. Bu toprakların nasıl özgürlük ve bağımsızlıkla buluştuğunu bileceğiz. Bu topraklarda neler yaşandığını bileceğiz, böylece ona ve yarına ait değerlerimizi çok daha iyi kavramış olacağız. Gençlerimiz, çocuklarımız 15 Temmuz'da büyük ve başarılı bir sınav verdiler ama bizim onun üzerine yine bir şeyler koymamız en önemli görevlerimizden bir tanesidir."

Bakan Soylu, daha sonra Kahramanmaraş Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti. Karşılaştığı vatandaşlarla sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Soylu, ilgililere sorunlara çözüm bulmaları yönünde talimat verdi.

Soylu'ya Vali Yücel Yavuz'un yanı sıra AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta ve Salih Cora ile Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve diğer ilgililer eşlik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :