İçişleri Bakanı Soylu: (3)

İçişleri Bakanı Soylu: (3)

"Şimdi ciyak ciyak bağırıyorlar, 'Bu insansız hava araçlarıyla beraber niçin operasyon yapıyorsunuz?' diye. Dertleri şu, terör örgütüne nefes aldırmak. Ciyaklasanız da bağırsanız da bu terör örgütüne nefes aldıramayacaksınız, terör örgütünün canını çıkart

TRABZON (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şimdi ciyak ciyak bağırıyorlar, 'Bu insansız hava araçlarıyla beraber niçin operasyon yapıyorsunuz?' diye. Dertleri şu, terör örgütüne nefes aldırmak. Ciyaklasanız da bağırsanız da bu terör örgütüne nefes aldıramayacaksınız, terör örgütünün canını çıkartıyoruz, imdadına yetişemeyeceksiniz." dedi.

Soylu, AK Parti Of İlçe Başkanlığının 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, geçen senenin aralık ve geçen ocak ayında "Nisandan itibaren yepyeni bir sürece geçeceğiz." dediğini anımsattı.

Kimisinin başka türlü yorumladığını ifade eden Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adamlar ancak CHP söylüyor ya, HDP söylüyor ya, adamlar ancak 9 ay sonra uyandılar. Çünkü neden insansız hava araçlarımızla birlikte terörizme karşı büyük bir darbe vuracağımızı ve burada onların hareket etme kabiliyetlerini tamamen kısıtlayacağımızı, bu elde ettiğimiz kabiliyetler gerek istihbari, gerek keşif, gerek gözetleme, gerek operasyon olarak çok üstün bir nitelik kazanacağımızı, mart ayının 15'inden, 20'sinden itibaren ilk kez jandarmamızın da kendi kurumlarımızın da silahlı insansız hava araçlarıyla beraber ve insansız hava araçları kapasitemizi artırarak bu operasyonlara devam edeceğimizi bilerek söyledik, şimdi ciyak ciyak bağırıyorlar, 'Bu insansız hava araçlarıyla beraber niçin operasyon yapıyorsunuz?' diye. Dertleri şu, terör örgütüne nefes aldırmak. Ciyaklasanız da bağırsanız da bu terör örgütüne nefes aldıramayacaksınız, terör örgütünün canını çıkartıyoruz, imdadına yetişemeyeceksiniz."

Soylu, insansız hava araçları ve tüm teknolojik kabiliyetlerle büyük bir mücadele ortaya konulduğunu, bu konuda kendilerini çok kısa zaman içinde çok geliştirdiklerine işaret ederek, şu anda gerek bunları kullananlar gerek bunların arkasındaki mükemmel teknolojinin Türkiye'ye büyük bir güç, kuvvet sağladığını söyledi.

- "Teröriste kışın nasıl bir kara kış olduğunu hep beraber göstereceğiz"

İnsansız hava araçları konusunda Türkiye'ye çok büyük bir üretim kabiliyeti sağladıklarına dikkati çeken Soylu, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin bu elde ettiği kabiliyetle, bakın geçen sene bu vakitlerde 100 saatin hatta 50 saatin altında bir havada durma kabiliyetimiz, denetleme kabiliyetimiz ve operasyon kabiliyetimiz varken bu sene biz bu kabiliyeti bir sene içerisinde 2 bin 600 saate çıkarttık havada. Bir kötü haberim daha var özellikle teröristlere ve teröristleri destekleyenlere. Şimdi ekim ayının sonuna doğru yeni insansız hava aracı kapasitelerimiz tekrar yükselecek. Hiç merak etmeyin, sadece ve sadece bu konuda kış süresince de merak etmeyin dedim bizim milletimize, kış süresince de bir şekilde insansız hava araçlarımızla birlikte bütün kabiliyetlerimiz ve kapasitemizle birlikte teröriste kışın nasıl bir kara kış olduğunu hep beraber göstereceğiz, hiç merak etmeyin."

Son 8 ayda 465 çok önemli olayı da güvenlik kuvvetlerinin engellediğini kaydeden Soylu, "İşleri şuydu, huzuru bozacaklar. Bizim bize güvenimizi sarsacaklar, zaten 15 Temmuz'un amacı da oydu, 17-25 Aralık'ın amacı da oydu, 6-7 Ekim'in de amacı oydu. Türkiye'yi birlik, beraberlik içerisinde yarına taşımamaktı amaçları. Ne oldu? Türkiye 2017'nin ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüdü. İkinci çeyreğinde yüzde 5,1 büyüdü. Üçüncü çeyrek yine büyüyecek. Türkiye'nin sanayi üretim endeksi artıyor." diye konuştu.

Bakan Soylu, Trabzon'a gelen turist sayısı hakkında da bilgi vererek, "Havalimanına gelen yabancı turist sayısı sadece yüzde 65 arttı. Ürkütemediler, Kılıçdaroğlu Türkiye'yi güvenli bulmuyor ama Arap'ı, Alman'ı, İngiliz'i, Rus'u herkes ama herkes Türkiye'yi güvenli buluyor ve Türkiye'de tatilini geçirmeye, nefes almaya, dinlenmeye ve bu medeniyetin bütün nimetlerinden istifade etmeye geliyor." ifadesini kullandı.

- "Bir ölürüz, bin diriliriz"

Güneydoğu'ya sürekli gittiğine değinen Soylu, "Bu hafta pazartesi gene Batman'daydık. Niçin Batman'da, Kozluk'taydık? Orada bir evladımızı şehit ettiler, bir öğretmenimizi, kardelenimiz, bir açan çiçeğimizi şehit ettiler. Fatma Betül Sayan bakanımızla atladık, dedik ki 'Biz onun okulunda açalım. Açalım ki o teröristlere bir mesaj verelim'. Bir ölürüz, bin diriliriz. Bizi ürkütemezsiniz ve korkutamazsınız." diye konuştu.

Soylu, Batman'da öğretmenlerle ve öğrencilerle sohbet ettiklerini belirterek, "Onlarla konuştuk, biz bu işin üstesinden hep beraber geleceğiz. Şunu hep söyledim, söylemeye devam edeceğim, terörizmle mücadele sadece ve sadece askerimiz, jandarmamız, polisimiz, korucumuzla birlikte sürdürülebilecek bir mücadele değildir. Biz görevimizi yapacağız. Onun dışında cehaleti de yenmeliyiz. Onun dışında birliğimize, beraberliğimize karşı çıkanları da yenmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Dün 200 öğrenciyi Tunceli'den Afyonkarahisar'a getirdiklerini ifade eden Soylu, bütün çocukların memleketin kültürünü bilmesini istediklerini söyledi.

Soylu, bu ziyaretleri devam ettireceklerini, 50 bin çocuğu doğudan batıya, batıdan da doğuya getireceklerini dile getirerek, "Kim bir araya gelirse gelsin, hangi teorileri ortaya koyarlarsa koysunlar, hangi anlayışı ortaya koyarlarsa koysunlar, bizi hangi zayıflatma egzersizlerinin içerisine sokmak isterlerse istesinler, biz buna teslim olmadan bu coğrafyanın bize bıraktığı inancı, kardeşliği ve bu coğrafyanın yükümlülüklerini ve sorumluluklarını bir gün aklımızdan dahi çıkarmadan zengin ve güçlü bir Türkiye'yi etrafındaki dünyaya sözünü söyleyebilecek ve hüküm ifade edebilecek bir Türkiye oluşturacağız." dedi.

- "Kimse Türkiye'nin gücünü sınamaya kalkmasın"

Soylu, "Hep sınıyorlar bizi." ifadesini kullanarak, şöyle devam etti:

"Boşuna uğraşmayın. Bir tarafta referandum yapacaklar, öbür tarafta bilmem ne yapacaklar. Ne yaparsanız yapın, hangi tezgahı ortaya koyarsanız koyun ama bir tek şeyi yapmaya sakın çalışmayın. Kimse Türkiye'nin gücünü sınamaya kalkmasın. Biz gerekli cevabı veririz. En çelimsiz olduğumuz zaman hakkımızdan gelemediniz, şimdi güçlü liderimizin önderliğinde ve Türkiye'nin elde ettiği bu istikametle beraber Türkiye'yi kim sınamaya çalışırsa, onun hakkını gereğince yerine getireceğimizi ve bu coğrafyaya kimsenin nifak sokamayacağını ve bu coğrafyadaki kardeşliği, birliği, beraberliği hep beraber yaşayacağımızı, geçmişte bu coğrafyaya tattırdıkları acıları, ayrılıklar üzerinden bir daha bu coğrafyaya tattıramayacaklarını buradan tekrar ilan etmek ve söylemek istiyorum."

Büyük bir sürecin içerisinde olunduğunu dile getiren Soylu, kongrelerin bir öneminin olduğunu ifade etti.

Soylu, 16 Nisan 2017 tarihinde Türkiye'nin yepyeni bir adım attığını vurgulayarak, "Onlar hamle yapıyorlar, biz de millet olarak hem kendi tedbirlerimizi alıyoruz hem de geleceğe ait adımlar atıyoruz. Türkiye cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmiştir. Bunun Türkiye'de tam teşekküllü uygulanacağı tarih 2019'dur. Bu kongreler bizim için 2019 hazırlıklarıdır." diye konuştu.

Gelecek 2 yılın çok önemli olduğunu belirten Soylu, şunları kaydetti:

"Türkiye'yi uğraştırdıkları meselelerle vesayetlerle uğraştırmalarına artık müsaade etmemeliyiz. Bu sistem milletin sistemidir ve millet bu sistemle geleceğe taşınmalıdır. Ondan sonra ver elini 2023, ver elini 2053 ve ver elini 2071; bunu hep beraber sağlamalıyız. Yepyeni bir sürece gidiyoruz. Bu 15 yıldır Türkiye'nin elde ettiği kazanımları daha katlayabilmek için, bu kazanımları güçlü bir temelle yarına taşıyabilmek için yapmamız gereken 2019'a yönelik hazırlıklarımızı iyi yapabilmek ve 2019'a, bu bayrağı geleceğe dair güçlü bir şekilde taşıyabilmektir. Onun için kucağımızı herkese açmalıyız."

Çok çalışılması gerektiğine işaret eden eden Soylu, "Bir tablo çıkarttırdım, hala devam ediyorum. İçişleri Bakanlığının vatandaşa dokunan 680 hizmeti var. Dedim ki buradaki bürokratik yapıyı tamamen kaldıracaksınız. Şimdi 680 hizmeti sadeleştireceğiz; benim, bizim vatandaşımız vakit kaybetmeyecek, devletin nasıl hizmetkar olduğunu da en iyi şekilde görecek inşallah. Onun için hepimizin yapması gereken şeyler var." şeklinde konuştu.

Soylu, İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan belediyelere dikkat çekerek, "Arkadaşlarımızı 93 belediyeye gönderdik. Dün raporları aldım. Hepiniz onur duyabilirsiniz, muhteşem işler yapıyorlar ve artık bundan sonra nasıl bir yol yürüyeceğimizi, orada nasıl bir strateji ortaya koyacağımızı hep birlikte güzel bir şekilde ifade ettiler. Hani bir el yapımı patlayıcı patlıyor da askerimiz Allah muhafaza şehit oluyor ve yaralanıyor ya bilesiniz ki onlarla ilgili de nasıl tedbir alırız, bu hainlerin bunları yapmalarına nasıl fırsat vermeyiz diye büyük bir çalışma yaptık." ifadesini kullandı.

- "Türkiye 15 yıldır tecrübeli bir liderin yönetimindedir"

AK Parti kadrolarının önemine dikkati çeken Soylu, "Çok çalışmalıyız, çok gayret etmeliyiz. Bir fırsatımız daha var; liderimiz Recep Tayyip Erdoğan. Dünyadaki lider yoksunluğunu görüyorsunuz. Hep beraber görüyoruz. Karar almakta, bir arada durmakta zorlanıyorlar, istişare etmekte zorlanıyorlar, adım atmakta zorlanıyorlar, bir adım ileri gidiyorlar, bir adım geri geliyorlar. Oysa biz aynı kararlılıkla yolumuza, yolculuğumuza devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Süleyman Soylu, Türkiye'nin 15 yıldır tecrübeli bir liderin yönetiminde olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyayı biliyor, etrafımızdaki coğrafyayı biliyor, Türkiye'nin hedeflerini ve eksikliklerini biliyor. Nereden çıktı S-400 işi? Ne ihtiyacımız vardı acaba bizim S-400'e? Bundan önce Türkiye'yi yönetenler, niçin bir S-400 meselesi veya diğer insansız hava araçları meselesi veya diğer savunma sanayisinde millileştirme meselelerinin hiçbirisine niçin girmedi? Niçin biz bu enerji meselesini bu kadar büyüttük? Niçin eğitimi Türkiye'nin bütçesinin birinci sırasına yükseltiyoruz? Derdimiz ne ve bütün bunları sağlayan ve bütün bunları gerçekleştiren ve bütün bunları milletle beraber ortaya koyan liderimiz var. Bunu hep beraber yarına taşımalıyız."

Partililere teşekkür eden Soylu, hedeflerinin 2019'da güçlü bir Türkiye'ye başlangıç yapmak olduğunu sözlerini ekledi.

Trabzon ve Of ilçesindeki yatırımlar hakkında Soylu'ya bilgilendirme yapılan toplantıya, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi de katıldı.

(Bitti)


İçişleri Bakanı Soylu: (3)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :