İçişleri Bakanı Soylu: (2)

İçişleri Bakanı Soylu: (2)

"Kılıçdaroğlu, daha bitmedi, buradan sana tekrar söylüyorum, gözlerinden öperim demekle bırakmıyorum. Daha yeni başladı, yanına bir doktor al Kılıçdaroğlu, yanına bir doktor al. Beraber iş çevirdiğin özel kalem müdürün iyi bilir doktorların nerede olduğun

TRABZON (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kılıçdaroğlu, daha bitmedi, buradan sana tekrar söylüyorum, gözlerinden öperim demekle bırakmıyorum. Daha yeni başladı, yanına bir doktor al Kılıçdaroğlu, yanına bir doktor al. Beraber iş çevirdiğin özel kalem müdürün iyi bilir doktorların nerede olduğunu, hangi rezidanslarda olduğunu, hangi dairelerde olduğunu Kılıçdaroğlu. Sen buradan ne demek istediğimi anlıyorsun Kılıçdaroğlu. Gözlerinden öpüyorum Kılıçdaroğlu gözlerinden." dedi.

Soylu, AK Parti Ortahisar İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dışarıda insanlığın ve ümmetin derdiyle içeride de bir müfterinin hezeyanları ve iftiralarıyla uğraştığını söyledi.

Türkiye'de siyasi istikrara ve milletin hukukuna karşı nerede bir saldırı olsa o ihanetin içerisinde ya da savunmasında Kılıçdaroğlu'nu gördüklerini belirten Soylu, "Vekilleri terörist cenazesindeyken, kendisi terörist de olsa 'Niye vuruyorsun' diye savunma yapan, terör örgütü ile iltisaklı olduğu için hapse attığımız kişileri hapishanelerde ziyaret eden, attığı her adımda aziz milletimizi inciten, girdiği her seçimde milletten tokat yiyen bu zat belli ki akıllanmamış." ifadesini kullandı.

- "Sen bittin"

"Bu siyasi düzenbaz dün ak dediğine ertesi gün kara diyen adam, iki haftadır eline tutuşturulmuş paçavralarla şov yapıyordu." diyen Bakan Soylu, bunun yalan ve iftiralardan oluştuğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"(Açıklayacağım, büyük kıyamet kopacak rezil olacaklar) dedi. Burada söylüyorum, kendisi rezil oldu. Önce çıktı ekranlara kağıtları salladı. 'Gel bakalım' dedik, 'Yok veremem'. Suç var mı? 'Eğer suç varsa savcılığa ver' dedik 'Yok suç değil' dedi. Sonra baktı olmuyor, evrakları günler sonra basına verdi. Bütün Türkiye gördü ki bu siyasi sahtekar yalanları ve iftiraları üzerinden Türkiye'de başka bir oyuna soyunmuş. Gördü ki Türkiye, dağ fare doğurmuş. Şimdi avukatlar suç duyurusunda bulundu. Konu mahkemeye intikal etti. Sonra hızını alamadı kurumları, hepimizi, A Haber'i asmakla tehdit etti. Dün de şahsıma yönelik bir laf etmiş. Demiş ki 'Seni asmayacağım da rezil edeceğim, bütün kirli çamaşırlarını ortaya çıkaracağım'. Kılıçdaroğlu, senin aklın gibi ipin de çürüktür, sen onu da beceremezsin. Kılıçdaroğlu, sana açık açık söylüyorum sen bittin."

Bakan Soylu, Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sürdürerek, "Kılıçdaroğlu, dün yolsuzluk marketinin önünde çektirdiğin fotoğraf tarih boyunca boynunda asılı yafta olarak asılacaktır. Kılıçdaroğlu, daha bitmedi, gözlerinden öperim Kılıçdaroğlu... Kılıçdaroğlu daha bitmedi, buradan sana tekrar söylüyorum, gözlerinden öperim demekle bırakmıyorum. Daha yeni başladı, yanına bir doktor al Kılıçdaroğlu, yanına bir doktor al. Beraber iş çevirdiğin özel kalem müdürün iyi bilir doktorların nerede olduğunu, hangi rezidanslarda olduğunu, hangi dairelerde olduğunu Kılıçdaroğlu. Sen buradan ne demek istediğimi anlıyorsun Kılıçdaroğlu. Gözlerinden öpüyorum Kılıçdaroğlu gözlerinden." diye konuştu.

-"Turpun büyüğü heybede"

Türk milletinin ölümden ve tehditten korkmayacağının altını çizen Soylu, Kılıçdaroğlu'nun kimi tehdit ettiğinin farkında olmadığını söyledi.

Soylu, herkesin alnının açık olduğunu ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"15 Temmuz gecesi koşarak kaçtın. Milletvekilinin vatana ihanet ettiği davada yollarda sözde adalet yürüyüşünde vatana ihanet edenlerle beraber kol kola yürüdün. Kılıçdaroğlu, sana bir şey daha söyleyeyim de aklında kalsın. Turpun büyüğü heybede Kılıçdaroğlu. Sen tabii ki o meşhur çarklarını yine yaparsın önümüzdeki günlerde. Deniz Baykal'ın belki hayatının en zor günlerinde evine gidip çıkışta 'Aday değilim' dediğini, sonra da bal gibi aday olduğunu yazan gazeteleri okumazsın. Bu kuklanın, bu siyasi sahtekarın siyasi hayatının yarısı iftira atıp çark etmelerle kalan yarısı da seçim yenilgileriyle geçmiştir. Hangi birisini sayalım? Yine Sayın Baykal'a yapılan o kumpasın kasetini Sayın Cumhurbaşkanımızın izlediğini iddia etmişti. Detaylı şekilde anlattı hem de böyle tane tane, tek tek anlattı. Canlı yayından sonra mahkemeye savunma gönderirken görüntüleri kim kaydetmiş, nasıl kaydetmiş 'Bilmiyorum, hatırlamıyorum' dedi. Yine çark etti. Bir ara Bakırköy'deki imar tadilatı karşılığı TÜRGEV'e 20 dönümlük arazi verildiğini söylemişti. 'İspat et' dediler, ispat edemedi. Bakırköy orada, TÜRGEV orada, arazi yok ama iftira var, çark etme var."

-"Hani 'ByLock'çu bakanlar, hani FETÖ'cü milletvekilleri?"

Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde altın klozet olduğuna dair geçmişteki iddiasını hatırlatan Bakan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Günlerce basında yaygara kopardı. Davet ettiler, utanmadı Külliyeye de gitti. 'Külliye burada, tuvalet burada, gel bak' dediler, yine çark etti. Bir ara tuttu, 'Bilmem kaç tane FETÖ'cü milletvekilinin ismini açıklayacağım' dedi. Bir başka zaman 'ByLockçu bakanların ismini açıklayacağım' dedi. Hükümetin ve bakanlarımızın üzerinde şaibe oluşturmaya çalıştı. Yaptığı tek bir şey vardır, iftiradır. Bu siyasi sahtekarın yaptığı tek bir şey vardır, çamur atmadır. Be siyasi sahtekar, hani 'ByLock'çu bakanlar, hani FETÖ'cü milletvekilleri? Senin yanında olanlarla mı kıyasladın? Bilakis kendi danışmanı FETÖ'nün en önemli adamlarından birisi çıktı. İki tane CHP'li milletvekili hakkında FETÖ kumpasının tam göbeğinde yer aldıkları için mahkeme tarafından yakalama kararı çıktı."

İçişleri Bakanı Soylu, Kılıçdaroğlu'nun bir süre önce de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı hakkında bir iftira ortaya attığını belirterek, şunları söyledi:

"Eski bakanımız, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hayati Yazıcı Beyle ilgili bir iftira ortaya attın. Güya sayın bakanın bir maille ÖSYM Başkanı'na bir talimat verdiğini öne sürdün. Sonra bu mailin sahte olduğu ortaya çıktı. Ne özür diledi ne bir şey söyledi. İftirayı attı ve her zamanki gibi kaçtı. Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın İsviçre'de 8 ayrı banka hesabı olduğunu iddia etti. Bunun da yalan olduğu ortaya çıktı. Aynı sistem, özür yok, açıklama yok. Kulağının üstüne yat dur. Bir zaman Güney Asya'da, Açe'de meydana gelen tsunami felaketi için toplanan yardım paralarının oraya gönderilmediğini iddia etti. Onun da belgelerini çıkardık, yine sus pus oldu, yine özür dilemedi, kulağının üstüne yattı."

Kılıçdaroğlu'nun iftiralarının bir kez olsun işe yaradığına dikkati çeken Soylu, "İftira işe yarar mı? İşte bir kere yaradı. Ben de iftiranın işe yaradığını bir kere de olsa Kılıçdaroğlu'nda gördüm. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı iken yine böyle bir iftira attı. Sayın Özhaseki bunu mahkemeye verdi, tazminat aldı. Aldığı tazminatı da Kayseri'de sucuk ekmek yaptı, vatandaşa verdi. Onun da iftiraları işe yaradı." dedi.

Süleyman Soylu, sosyal medya hesabı üzerinden her gün Kılıçdaroğlu'na seslendiğini anlatarak şöyle konuştu:

"Bu işin peşini bırakacağımızı zannediyorsan yanılıyorsun. Bak bugün 12. gün, tek tek sayıyorum. Her gün sosyal medya hesabımdan 'Şerefliysen iftira atma, ispat et' diyorum. Bugün 12. gün. Buna devam edeceğimizi bilmeni istiyorum. O hangi ismini bilmem adadaki hesabı çıkartmazsan, orada Cumhurbaşkanımızın, Cumhurbaşkanımızın saydığı yakınlarının hesabı ve parası olduğunu ispat etmezsen şerefsizsin ve siyasi sahtekarsın, buradan söylüyorum. Öyle kolay değil. Bu ülke terörle mücadele yapacak, bu ülke dünyanın küresel güçlerine karşı mücadele yapacak, bu ülkede millet son yüzyılın en büyük kıyam hareketini ortaya koyacak, bu ülkede etrafımızdaki bütün coğrafya ateş çemberlerinden saldırırken bu ülke dimdik ayakta duracak, terörü ve darbeyi çıplak elleriyle engelleyecek, sen bu ülkede bu milletin istikrarını, bu milletin geleceğini ve bu milletin yarınını iftiralarla çukura atmaya çalışacaksın. Buna müsaade edersek namerdiz Kılıçdaroğlu, namerdiz. Peşini bırakmayacağız bunu bilmeni istiyoruz."

- "Maalesef içinize dış güçlerin maşaları sızıyor"

CHP'lilere seslenen Bakan Soylu, CHP'nin yaptıklarından dolayı onların da üzgün olduğunu bildiklerini belirtti.

Soylu, şöyle devam etti:

"Maalesef içinize dış güçlerin maşaları sızıyor. CHP'li kardeşlerim sizlere sesleniyorum, üzülüyorsunuz. 80 darbesinde Türkiye'nin geldiği noktada üzülüyorsunuz. 28 Şubat'ı alkışlayanlardan üzülüyorsunuz. Bunları temizleyin içerinizden. Bu dış güçlerin maşalarını, ellerine vermiş oldukları paçavraları Türkiye'de iftirayla çamur atarak, itibarsızlaştırmaya çalışarak ortaya koyanları içinizden temizleyin. Dün bebek davası, köpek davası diye iftiralar atmışlardı. Menderes'in kasasına çıplak kadın fotoğrafları koyup iftiralar atmışlardı. 'Uçak dolusu altınla bunlar kaçıyorlar' diye iftiralar atmışlardı. Bakın Cumhurbaşkanımız Yunanistan'a 65 yıl sonra giden ilk Cumhurbaşkanı. 65 yıl önce Celal Bayar oraya gitmiş ve orada bir lise yaptırmış. Bizim evlatlarımız halen Türkçe'yi orada öğreniyorlar. Cumhurbaşkanlarını hapse attınız, hapse attırdınız. Ey CHP'li kardeşlerim, sizin içerinizde maşa olarak kendisini teslim edenlerden kendinizi temizleyin."

Ne olduğu belli olmayan kağıt parçalarıyla iftiralar atıldığına işaret eden Soylu, "Ama şurayı sakın ıskalamayın, kendi yolsuzlukları ortaya çıkınca İngiltere'den telaşla uçarak geldiler, kameraların karşısına geçtiler. Bu sahneyi Türkiye asla unutmasın. Bu telaşı, bu paniği, bu korkuyu asla unutmasınlar. Ey Kılıçdaroğlu, ey siyaset bezirganı, ey siyasetin yüz karası... Dün bu zihniyetin iftira anlayışını devam ettiren kampanyalar yaptılar. O zaman netice aldılar ama bugün eski Türkiye yok, bugün netice alamayacaklar. Artık AK Parti var, Recep Tayyip Erdoğan var. Artık bu büyük ve aziz millet var. Burada pabucun pahalı olduğunu görecek. İftiralarını ve iftiralarıyla bu çamur atmalarına devam etme karşısında bunu ispatlayamadığı zaman bu millet bu siyasi sahtekarın yüzüne gereğini yapacak." diye konuştu.

Kongreye, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu ve Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile partililer katıldı.

(Bitti)




İçişleri Bakanı Soylu: (2)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :