İçişleri Bakanı Soylu:

İçişleri Bakanı Soylu:

"Bu millet hiçbir zaman kendisine dayatılanı kabul etmeyen, kendi istikametinden, asaletinden ayrılmayan bir millettir"- "Yeni sistem siyasi kutuplaşmaların, kavgaların değil, uzlaşmanın ve hizmet anlayışının 21. yüzyılda Türkiye'yi büyüteceği alanın adı

TRABZON (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu milletin hiçbir zaman kendisine dayatılanı kabul etmeyen, kendi istikametinden ve asaletinden ayrılmayan bir millet olduğunu belirtti.

Soylu, Trabzon Şehir Müzesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, vatandaşlara kendilerine verdikleri destek dolayısıyla teşekkür ederek, hizmetin en güzeline layık olan millete hizmet için durmadan çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'nin, kim ne yaparsa yapsın büyümeye devam edeceğini belirten Soylu, çelme takılmaya çalışılmasına rağmen yatırımların hayata geçirildiğini ve geçirilmeye de devam edeceğini, bunların da milletin eseri olduğunu vurguladı.

Soylu, Türkiye'nin 21. yüzyıla iyi başladığını ifade ederek, "21. asırdan itibaren güzel Cumhuriyetimizin 100. yılında buluşmak üzere bir hedef koyduk. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini ortaya koyduk. Engellemeye çalıştılar, çelme takmaya çalıştılar aynı geçmişte olduğu gibi. En son millet, istiklaline ve istikbaline saldıranlara, 'Biz, size 10 bin dolarlık değil, 2 bin, 3 bin dolarlık bir ülke yapmak istiyoruz.' diyenlere karşı, 'Hayır, biz dünyanın en büyük 10 devletinden birisi olacağız.' anlayışını ortaya koydu. 15 Temmuz'da tanklara, F-16'lara, helikopterlere, 'Siz, bizim istiklalimizi yok edemezsiniz.' diye şehit olmak ve bu ülkenin yarınını bağımsızlıkla buluşturmak adına bir büyük mücadele ortaya konuldu." diye konuştu.

- "Biz dünyaya söylenecek sözü olan milletiz"

Bu ülkenin insanlarının, "Ne yapmaya çalışırlarsa çalışsınlar ülkemizi, kendimizi, geleceğimizi biz yöneteceğiz." dediğini anlatan Soylu, şunları kaydetti:

"Bugün yeniden bir karar aşamasındayız hem de önemli bir karar aşamasındayız. Size şu soruyu sormak istiyorum; 15 Temmuz akşam saat 20.00'de ülkemizin başına böyle bir şey geleceğini hiç düşündünüz mü? Biz hiç düşünmedik. O akşam, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanıyken Hakkari'den gelen 250 gençle demokrasiyi, ülkemizin geleceğini, kardeşliğimizi, birliğimizi konuşuyorduk. Onlara, 'Hiç merak etmeyin, bu terör örgütünün elinden sizin geleceğinizi çekip çıkartacağız, yarınlarınız umut içerisinde olacak.' diyorduk. Yarım saat sonra bambaşka bir tabloyla karşılaştık. 27 Nisan'da da 28 Şubat'ta aynısı oldu. 80 darbesinden önce bu ülkeyi kaosa sürüklemek için bir annenin iki evladını, 'sağcı' ve 'solcu' diye birbirine pusu kurdurdular. Bu millet o günleri unutmadı. 15 Temmuz akşamında bu aziz millet sokağa çıktı. Çünkü anne babaları hep bir şey söyledi, 'Rahmetli Menderes idam edilirken keşke sokağa çıksaydık; isyan, itiraz etseydik. Milletin sevgilisini, milletten ayıranlara karşı bir mücadeleyi ortaya koysaydık'. Onların torunları, Recep Tayyip Erdoğan'ı milletten ayırmaya çalışanlara karşı bir büyük mücadeleyi ortaya koydu."

Soylu, bugünlere kolay gelinmediğine işaret ederek, "Biz dünyaya söylenecek sözü olan milletiz. Biz bugünün milleti değiliz. İşte burası Kanuni'nin, Yavuz'un, Fatih'in şehri. Biz Mevlana'nın, Hacı Bektaş'ın, Hacı Bayram Veli'nin, Hoca Ahmet Yesevi'nin, Pir Sultan Abdal'ın çocuklarıyız. Biz bu coğrafyada, merhamet ve şefkat medeniyetinin evlatlarıyız. Biz ne yaptığımızı, nasıl bir istikamette gittiğimizi, nasıl bir süreçte yol aldığımızı biliyoruz." dedi.

Türkiye'nin geleceği için kararı milletin vereceğini belirten Soylu, şu değerlendirmede bulundu:

"Milletimizin asil bir duygusu var. Memleketimizi karıştırmaya çalışırlar ama bu güzel memleket ne yapar biliyor musunuz? Sabreder, zamanı geldiğinde şiddete karışmadan, hiçbir zaman bir çatışmaya girmeden bu işi sandıkla, demokrasiyle çözer. 80 darbesinden sonra bu millete televizyonlara çıkıp Kenan Evren dedi ki 'Şu partiye oy vereceksiniz'. Millet kendi adamını iktidara getirdi. 28 Şubat'ta bir tavsiyede bulundular, 'Artık size yeni bin yıl ortaya koyuyoruz'. Millet, 2002'de yeni bir adamını ortaya getirdi ve ona sahip çıktı. Bu millet hiçbir zaman kendisine dayatılanı kabul etmeyen, kendi istikametinden, asaletinden ayrılmayan bir millettir."

- "Milletin terazisi, kuyumcu terazisi gibidir"

Süleyman Soylu, millete itimat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Milletin terazisi, kuyumcu terazisi gibidir. Ne 1 gram eksik, 1 gram fazla tartmaz, hep doğru tartar. Millet adına, hak adına, adalet adına tartar." şeklinde konuştu.

Yeni sistemin, siyasi kutuplaşmaların, kavgaların değil, uzlaşmanın ve hizmet anlayışının 21. yüzyılda Türkiye'yi büyüteceği alanın adı olacağına dikkati çeken Soylu, söylenilenin aksine yeni sistem sayesinde parlamentonun güçleneceğini belirtti.

Soylu, yeni sistemle parlamentonun zayıflayacağını söyleyenlerin siyasetten de devlet yönetiminden de demokrasiden de anlamadığını dile getirerek, aslında bugün yasamanın, yürütmenin her şeyin birbirine karışmış durumda olduğunu aktardı.

Türkiye'nin önünün her dönem ya terörle ya ekonomik krizlerle ya da siyasi liderlere atılan iftiralarla kesilmeye çalışıldığını ifade eden Soylu, "Gün geldi bu bu ülkeyi ekonomik krizlerle terbiye etmeye çalıştılar. Şimdi yine yolumuzu kestiler bir gecede 10 - 20 yıl geriye gittik. Rahmetli Özal, niçin 'Bu sistemi değiştirelim.' dedi çünkü bu sistem 9'a kadar geliyor, tam 10'a kadar gelecek hemen bir çelmeyle karşılaşıyor. Bu sistemin zafiyetleri, Türkiye'nin temel meselelerini çözmedeki eksikliklerini net bir şekilde ortaya koydu." dedi.

Soylu, konuşmasında, "PKK terör örgütünün ve onun siyasi uzantılarının 7 Haziran seçiminden sonra nasıl afra tafra sattıklarını, bir taraftan 'Şurada özerklik ilan ettik', bir taraftan 'Burada özerklik ilan ettik', 'Şunu yaptık' dediklerini hatırlayın. Hani şimdi yap da görelim bakalım, hadi yapsana şimdi." ifadelerini kullandı.

- "Recep Tayyip Erdoğan sizi hiç yanılttı mı?"

Gençlere seçilme hakkı tanınmasına ilişkin çeşitli tartışmalar yaşandığını anımsatan Soylu, "Anası, 15 Temmuz akşamı 'Oğlum dışarı çıkma ne olursun, sıkıntı olur.' dediğinde, 'Ben bu ülkenin istiklali, istikbali için şehit olmaya gidiyorum.' diyen 18 yaşındaki adamdan şehadet bekliyorlar ama sonra 'Senden mebus olmaz, yönetici olmaz.' diyorlar. Onlar ne derlerse desin bal gibi de olacak." diye konuştu.

Soylu, "14 yıldır hakkında her türlü sözü söylediler ancak Recep Tayyip Erdoğan sizi hiç yanılttı mı?" sorusuna vatandaşların, "Hayır" yanıtını vermesi üzerine, "Bu soruya bile 'Hayır' derken, yanlış anlaşılmasın diye dikkatli söylüyorsunuz." ifadeleri gülüşmelere neden oldu.

Erdoğan'ın, her türlü baskıya, iftiraya karşı sadece "Milletim" dediğini, başka bir şey söylemediğini belirten Soylu, şöyle devam etti:

"Şimdi önümüzde bir süreç var, biz hedeflerimize gitmek istiyoruz. Biz yasamanın, yargının, yürütmenin ve aynı zamanda bu ülkenin geleceğinin en üstün şekilde yeni nesillere bırakılmasını istiyoruz. Bunu demokrasiyle yani sandıkla gerçekleştirmek istiyoruz. Biz milletten ürkmüyoruz, millete teslim oluyoruz. Milletten ürkenler, korkanlar, 'Millet bu işi bilmez.' diyenler, küçümseyenler, 'kuru kalabalıklar.' diyenler, günü geldiğinde 'Siz Ankara Kızılay Meydanı'na, Tandoğan Meydanı'na giremezsiniz.' diyenler, milletin evine girip yaşam tarzlarıyla ilgili tek tek not tutanlar, elbette kararı millet versin istemezler. Ne yaparlarsa yapsınlar kararı da millet verecek, Türkiye'yi de millet yönetecek."

- "Türkiye'yi üreten, büyüyen, istihdamını sağlayan bir ülke haline getirmeliyiz"

Soylu, milletin bu sınavı kendisine emanet edilenlere karşı, dünyada Türkiye'den merhamet ve şefkat bekleyenlere karşı iyi sınav vermesi gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Türkiye'yi üreten, büyüyen, istihdamını sağlayan bir ülke haline getirmeliyiz. Bizden sonraki nesil dönüp 200 - 300 yıl sonra 'Evet bunlar doğru işler yaptılar, her türlü çelmeye, engele rağmen doğru işler yaptılar.' demeliler. Biz özgür, hür, bağımsız Türkiye istiyoruz. Dünyanın bağımsız 10 büyük devletinden birisi olan Türkiye istiyoruz. Biz şunu çok iyi biliyoruz, Cumhuriyetimiz iki temel ilke üzerine kurulmuştur. Birisi tam bağımsızlık, öbürü ise egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir. Allah'a şükürler olsun, 100. yılına yaklaştığımız bu zaman diliminde buna en yakın olduğumuz zaman dilimindeyiz. Dünya ile makası kapattığımız bir zaman dilimi içerisindeyiz ve bunu milletimizle beraber gerçekleştiriyoruz."

Soylu'nun, "16 Nisan akşamı sandıkları patlatmaya hazır mısınız?" sorusuna vatandaşlar, 'Evet' yanıtı verdi.

Aldığı yanıt üzerine Soylu, "Bu sözü, şu Pensilvanya'nın haini FETÖ de duysun ki ürksün ve korksun inşallah." dedi.

Vali Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve diğer ilgililerin katıldığı program, Soylu ve beraberindekilerin Kahramanmaraş Caddesi'nde bulunan Trabzon Şehir Müzesi'ni ziyaretinin ardından sona erdi.

İçişleri Bakanı Soylu:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :