İçişleri Bakanı Soylu: (1)

İçişleri Bakanı Soylu: (1)

"Bu sabah Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 81 ilde bir operasyon gerçekleştirilmiştir. Halen devam etmektedir. Şu ana kadar 72 ilde bin 9 mahrem imam gözaltına alınmıştır"- "Batı'nın Ortadoğu ve Türkiye hayali şudur; silahını satabildiği, gelecek

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, emniyet teşkilatındaki "mahrem" imamlara yönelik düzenlenen operasyona ilişkin, "Şu ana kadar 72 ilde bin 9 mahrem imam gözaltına alınmıştır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından önemli bir adımdır." dedi.

Vali Galip Demirel Ankara Vilayetler Evi'nde düzenlenen Göç Politikaları Kurulu ikinci toplantısına katılan Bakan Soylu, kurulun ilk toplantısını şubat ayında yaptığını hatırlattı. Soylu, toplantılarla Suriye’deki iç savaşın başlamasından bugüne kadar Türkiye’de sorumluluk noktasındaki herkesin gerek ulusal gerekse uluslararası platformda değerlendirmelerini, çözüm önerilerini ve uyarılarını samimiyetle ortaya koyduğunu söyledi.

"İnsanlık, yöneticilik ve siyaset" adına göç konusunda Batı dünyasına söylenmedik hiçbir söz, yapılmadık hiçbir ikazlarının kalmadığını belirten Soylu, "Bütün bu ortaya konulan değerlendirmeler neticesinde doğumuzdaki bu mülteci dramına karşı batımızda en ufak bir tavır değişikliği, çözüme yönelik en küçük samimi bir adım, barışın tesisine ve bu acıların sonlanmasına yönelik elle tutulur bir tane bile ciddi adım atıldığını görmek maalesef mümkün olmamıştır." diye konuştu.

Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Varsa yoksa polisiye tedbir, varsa yoksa güvenlik önlemi, varsa yoksa yasaklamalar, varsa yoksa uluslararası kuruluşlardaki göstermelik olağanüstü oturumlar. Varsa yoksa sınırdan içeri girecek mülteciler için yapılan parmak hesapları. Ara sıra sosyal medya aracılığıyla yayılan ve dünyayı şoke eden küçük bebeklere ait ölüm veya yaralanma görüntüleriyle biraz hareketlenir gibi olan ama sonra hızla yeniden kararan, kör ve sağır olan vicdanlar. Gelinen noktada yine maalesef dünyaya karşı medeniyet değerlerini yazmakla övünen, 'Venedik Kriterleri' diyen, 'insan hakları' diyen 500 milyonluk Avrupa'nın, 80 milyonluk Türkiye’nin barındırdığı mültecinin ancak üçte biri kadar mülteciyi, mırın kırın ederek kabul ettiği bir tablo ile karşı karşıyayız."

Türkiye'nin bugüne kadar mülteci sorununa 25 milyar dolar harcadığını aktaran Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun yanında Avrupa’nın Türkiye’ye destek için gönderdiği paranın miktarını ise daha önce birkaç kez ifade etmiştim, burada tekrar ederek kendilerini rencide etmek istemem. Lafı diplomatik dille yumuşatmaya çalışmaya hiç gerek yoktur. Açıkça görülmüştür ki bütün bu süreç boyunca, Batı'nın Ortadoğu ve Türkiye hayali şudur; silahını satabildiği, gelecekte de nüfus yapısını kendi lehine değiştirebileceği, petrolünden ve jeopolitik konumundan istifade edebileceği bir Ortadoğu ve Ortadoğu'ya bu yeni şekli verirken ortaya çıkabilecek güvenlik sorunlarına karşı kendisini koruyabilecek, bir ileri karakol, bir sınır bariyeri görevi görebilecek bir Türkiye... İşte 2011’den beri gördüğümüz yaklaşımın özeti budur. PKK, KCK, DEAŞ, PYD, YPG gibi terör örgütleriyle ve Esed'le birlikte harmanladıkları tiyatronun özeti de aslında budur."

Bakan Soylu, "Türkiye’nin 16 Nisan referandumuna verilen ölçüsüz tepkinin de özeti budur. İlginçtir, dünyanın her yerinde Ortadoğu çıkışlı terörist eylemler gerçekleşmesine rağmen, terörle mücadele eden Türkiye’den terörle mücadele yasasında değişiklik ve gevşetme isteyen de yine Batı dünyasının kendisi olmuştur. Ortadoğu’da deyim yerindeyse kıyamet koparken işi gücü bırakıp Türkiye’deki referandumu dert eden, enerjisini, tepkisini Türkiye’nin içişlerine harcayan yine Batı dünyası olmuştur." ifadelerini kullandı.

- Emniyetteki mahrem imam operasyonu

Türkiye'nin bugün bütün terör örgütleriyle eş zamanlı olarak sınır içi ve dışında mücadelesini sürdürdüğünü vurgulayan Soylu, devletin bütün kurumlarının büyük bir mücadele sergilediğine dikkati çekti.

Soylu, Türkiye genelinde Ankara merkezli FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki "mahrem" imamlarına yönelik başlatılan operasyonlara ilişkin de şu bilgileri verdi:

"Bu sabah Adalet Bakanlığı ile ortak yürüttüğümüz operasyon çerçevesinde, emniyetimize sızmış, emniyetimizi dışarıdan yönetmeye çalışan, adına 'mahrem imamlar' dediğimiz, neredeyse alternatif emniyet yapılanması ortaya koymaya çalışan, devletin kendi kurallarını hiçe sayan, bu konuda kendi gündemini, taleplerini ve iddialarını dile getirmeye çalışan bir yapıyı hem açığa çıkarmanın hem deşifre etmenin hem de çökertmenin çalışmasının en önemli adımı, bu sabah Adalet Bakanlığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 81 ilde bir operasyonla gerçekleştirilmiştir. Halen devam etmektedir. Şu ana kadar 72 ilde bin 9 mahrem imam gözaltına alınmıştır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından önemli bir adımdır."

(Sürecek)



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :