İçişleri Bakanı Güler, Mardin'de

İçişleri Bakanı Güler, Mardin'de

İçişleri Bakanı Güler, "(Suriye'de yaşanan olaylar) Tamamen insanlık dışı bir vahşet orada hüküm sürmektedir. İnşallah en kısa zamanda bu vahşete son vereceğiz"-"Bizim dostluğumuz dosta güven verir, hasımlık yapanlar için de elbette alınacak çok dersl

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Suriye'de yaşanan olaylara ilişkin, "Tamamen insanlık dışı bir vahşet orada hüküm sürmektedir. İnşallah en kısa zamanda bu vahşete son vereceğiz " dedi.

Ramazan bayramı dolayısıyla Mardin'de bulunan Bakan Güler, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek güvenlik görevlilerinin bayramını kutladı. Personel ve teçhizat hakkında Emniyet Müdürü Derviş Kara'dan bilgi alan Güler, Mardin'de emniyet teşkilatlarından son derece memnun olduklarını, amaçlarının Mardin'de huzurun ve güvenliği en iyi şekilde sağlamak olduğunu kaydetti.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk Büyükelçiliği ek binasında bombalı saldırı sonucu şehit olan özel harekat polisi Sinan Yılmaz'ı rahmetle andığını belirten Güler, "Yaralılarımızın durumu iyi. Allah hepinizi kazadan beladan korusun. Allah size güç kuvvet versin" dedi.

Jandarma Komutanlığı ve Mardin Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Mardin Devlet Hastanesini ziyaret eden Güler, Polisevinde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Diyarbakır Mardin Metropoliti Saliba Özmen, Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz ve Süryani vatandaşların da katıldığı bayramlaşma programında konuşan Güler, amaçlarının ülke genelinde birlik ve beraberliğin sağlanması olduğunu vurguladı.

Bakan Güler, daha sonra Musa Cihaner Çocuk Yetiştirme Yurdunu ziyaretinde, Suriyeli çocuklar ile Arapça konuştu.

- Çözüm Süreci

AK Parti Mardin İl Başkanlığının Yay Grant Otelinde düzenlediği bayramlaşma programında konuşan Bakan Güler, ülke olarak önemli bir dönemden geçtiklerini kaydetti.

Çok önemli bir çalışmanın eşiğinde olduklarını ifade eden Güler, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyet bir daha belki çok önemli 3 aşamada olduğu bir dönemi yaşamayacak. Bizim için önemli olan bu 3 aşamalı 2 yıla yayılan bu dönemi başarı ile yürütebilmek ve ülkenin geleceğine şimdiden yön verebilmek. Bu 2 yılda olup biten de Türkiye'nin demokratik geleceğinde, lider ülke pozisyonunda çok önemli olacaktır. Türkiye 6 aydan beri bir normalleşme dönemi yaşıyor. İnşallah demokratikleşme adımları ve terörün sonlandırılacağı, silahların tümüyle bırakılacağı ve demokratik mücadelenin kendi sathında devam edeceği bir ortama gidecek. Bu bayram günü kimseye bir tenkitte bulunmak istemem ama şunu mutlaka söylemek isterim. Çözüm sürecinde hükümetimizin ve partimizin samimiyeti asla unutulmamalıdır. Herkesin bu sorumlulukta bir payı vardır. Bu sadece AK Partinin bir meselesi değildir."

-Suriye''deki olaylar

Türkiye'nin dostu olmanın bir ayrıcalık olduğunu, Suriye'de bulunanların tamamına kardeş olarak baktıklarını ve hiç bir ayrım yapmadıklarını anlatan Güler, "Hemen yanı başımızda bir büyük kavga var. Bir büyük kargaşa var. Şu anda 500 bin kişiye bağrımızı açmışız. İnsanlara yardım şimdidir ve zor zamanlarında sahip çıkmaktır. Türkiye Cumhuriyeti devleti de bunu yapmıştır. Kendisine yakışanı yapmıştır. Suriye'deki kardeşlerimizin tamamı bizim kardeşimizdir. Suriye'nin toprak bütünlüğü bizim en birinci hedefimizdir. Orada yaşayan bütün insanların demokratik bir şekilde temsil edildiği bir rejimi istemektedir Türkiye" diye konuştu

En kısa zamanda Suriye'de yaşanan vahşete son vereceklerini söyleyen Güler, şöyle devam etti:

"Tamamen insanlık dışı bir vahşet orada hüküm sürmektedir. İnşallah en kısa zamanda bu vahşete son vereceğiz. Ancak yıllarca o rejimin zulmü altında kimlik dahi elde edememiş, itilmiş, kakılmış insanların bugün o rejim yanında Türkiye Cumhuriyetine hasım pozisyonu tanınması asla kabul edilebilecek bir durum değildir. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz. Türkiye'nin dostu olmak bu nedenle çok önemlidir. Eğer o zalim Esed rejiminin yanında olursanız, Türkiye'nin hasmı olursanız o size bir hayır getirmez. Türkiye oldu bittilere de asla göz yummayacaktır. Bizim dostluğumuz dosta güven verir, hasımlık yapanlar için de elbette alınacak çok dersler var."

Türkiye'nin dünyada hiçbir ayrım yapmadan yardımlara devam edeceğini ifade eden Güler, şöyle konuştu:

"Dünyada 2 milyar dolara yakın bir harcamayı bu hükmet yaptı. 50 milyon dolardır AB'nin veya BM'nin sağlayabildiği ve Ortadoğu'dan gelen kaynağın tamamı 150 milyon dolardır. Bunun da tamamı Ürdün ve Lübnan'ı kapsayacak şekilde dağıtılmıştır. Ama Türkiye tek başına hem sınırlarının içindeki hem de hemen sınırının dışındaki insanlara dahi insani yardımını elinden gelen bütün imkanları kullanarak sürdürmeye devam etmektedir. İnsanlık böyle günlerde belli olur."

Çok önemli bir seçim dönemine girdiklerini belirten Güler "Bir yerel seçim çalışmasına giriyoruz. Henüz resmi bir start verilmedi ama ben sizden şimdiden rica ediyorum. Buradan çıktıktan sonra artık yerel seçimlerle ilgili çalışmalarınızı bu günden başlatın" dedi.

Güler, 1993 yılında Mardin'de şehit olan geçici köy korucusu Faruk Gökoğlu'nın ailesini ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

Muhabir: Halil İbrahim Sincar
Yayınlayan: Ersin Altınsoy

Kaynak:Haber Kaynağı