İçişleri Bakanı Altınok, Ankara'ya gitti

İçişleri Bakanı Altınok, Ankara'ya gitti

Selami Altınok:- "Bu görevi de bundan önceki görevlerimde olduğu gibi, elimden geldiğince memleketimize, milletimize üstün hizmet anlayışıyla yerine getirmeye gayret edeceğim"

İSTANBUL (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Geçici Bakanlar Kurulu'nda İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Selami Altınok, Ankara'ya gitti.  

İstanbul Emniyet Müdürü iken kabinede görevlendirilen Altınok, Ankara'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Altınok, bir görevden başka bir göreve gittiklerini belirterek, bunun bir bayrak yarışı olduğunu kaydetti.  

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve milletine hizmet etmenin alanı, sahası olmadığını vurgulayan Altınok, "Bize tevdi edilen, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın tevdi etmiş olduğu bu görevi de bundan önceki görevlerimde olduğu gibi, elimden geldiğince memleketimize, milletimize üstün hizmet anlayışıyla yerine getirmeye gayret edeceğim. Allah yar ve yardımcımız olsun, milletimizin yardımcısı olsun" diye konuştu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevi esnasında kendilerine gösterilen iyi niyet, samimiyet ve yardımlar için bütün İstanbullulara teşekkür eden Altınok, "İstanbul'da 20 ay boyunca bu güzel insanlara ve güzel şehre hizmet etmenin onurunu yaşadım. Onu bana Cenab-ı Hak bahşetti. Bundan sonra da bütün memleketimize yeni verilen görev sebebiyle elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret edeceğiz. Bu millete hizmet etmenin alanı, sahası yoktur. Her alanda, her zaman, her mekanda görev yapmak, hizmet etmek şereftir" ifadelerini kullandı.

Altınok, bir gazetecinin, "Bekliyor muydunuz, sürpriz oldu mu?" sorusuna da "Beklemiyordum ama biz kamu görevlileri için görev beklenmez, görev tevdi edilir. Şimdi de böyle bir görevi büyüklerimiz tevdi etti, şerefle elimizden gelenin en iyisini onların teveccühüne layık olma adına yapmaya gayret edeceğiz" yanıtını verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı