İçişleri Bakanı Altınok:

İçişleri Bakanı Altınok:

"Terörist cenazelerine gidip teröristlere taziye veren insanların, bu 'memleketin bekası' mücadelesini yapan şehitlerimizin ailelerinin, vatandaşlarımızın, askerin, polisin duygusuna da katılması, onları da anlaması lazım gelir"- "Biraz daha güvenli ve ri

BURSA (AA) - İçişleri Bakanı Selami Altınok, "Terörist cenazelerine gidip teröristlere taziye veren insanların, bu 'memleketin bekası' mücadelesini yapan şehitlerimizin ailelerinin, vatandaşlarımızın, askerin, polisin duygusuna da katılması, onları da anlaması lazım gelir" dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu, Çarşamba semtindeki Valilik binasında ziyaret eden Altınok, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Altınok, bir soru üzerine, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 1 Kasım'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi için sandık taşıma taleplerini reddetmesinin ardından özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde seçim güvenliği kapsamında alınması planlanan önlemlere değindi.

YSK'nın kararı öncesi, her türlü ihtimale karşı alternatifli olarak hazırlık yaptıklarını belirten Altınok, "YSK'nın kararından önce de sonra da herhangi bir problem yaşayacağımızı düşünmüyorum. Biraz daha güvenli ve riskin az olduğu bir şekilde seçimleri yapmayı arzu etmiştik ama YSK'nın kararından sonra da daha önceki planlamış olduğumuz tedbirleri uygulayacağız. Seçim güvenliği noktasında inanıyorum ki Türkiye'nin hiçbir yerinde problem yaşamayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Altınok, güvenlik güçlerinin, seçim güvenliği konusunda deneyimli olduğunu vurguladı.

Kara Kuvvetlerinden de gerekli takviyeyi yapacaklarını anlatan Altınok, "İnşallah milletin iradesinin sandığa yansıması noktasında herhangi bir problem çıkmayacaktır" ifadesini kullandı.

- "Gereğini yapacağız, yapıyoruz"

Bir gazetecinin, "8 Eylül'de Şırnak'ta yaşanan olayların ardından basına yansıyan fotoğraflar oldu. Bunun akabinde HDP, sizin de içinde bulunduğunuz birkaç kişi hakkında suç duyurusunda bulundu" demesi üzerine Altınok, Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk devleti olduğunu, hukuk devletinin gereği neyse kamu görevlileri dahil herkesin ona uymak zorunda olduğunu dile getirdi.

Altınok, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gördüğümüz o resmi kesinlikle tasvip etmiyorum. Bunu insani, İslami ve vicdani sorumluluk taşıyan hiçbir insanın kabul etmesi mümkün değildir. Hukuken yapılması lazım gelen, yanlışı kim yapmışsa gereğini yapacağız, yapıyoruz. Soruşturma başlattık, müfettiş arkadaşlarımızı gönderdik. Kimin suçu varsa, bu noktada yanlışı varsa gereğini yapacağız ancak 24 saat bu memleketin bekası, birliğimiz, dirliğimiz adına mücadele eden silahlı kuvvetler, jandarma ve polisin de çalışma azmini, gayretini kırmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu menfur olayı tasvip etmediğimiz gibi her gün şehit haberi geldiğinde onların acısını yüreğimizde taşıyoruz. Terörist cenazelerine gidip teröristlere taziye veren insanların, bu 'memleketin bekası' mücadelesini yapan şehitlerimizin ailelerinin, vatandaşlarımızın, askerin, polisin duygusuna da katılması, onları da anlaması lazım gelir. Bu anlayışı, suç duyurusunda bulunan o insanlarda göremiyoruz."

Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunulmasıyla ilgili olarak Altınok, "Mahkemeler gereğini yapar. Biz de gereği yapıldığı takdirde karşı savunmamızı, durumumuzu belirtiriz. Hukuk, herkes için geçerlidir" diye konuştu.

Altınok, daha sonra merkez Osmangazi ilçesindeki Bursa Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı