İçişleri Bakanı Ala:

İçişleri Bakanı Ala:

"(Bonzai ile mücadele) En ağır, en hızlı ve en hassas biçimde meselenin üzerine gidiyoruz, daha da gideceğiz. Okul etraflarında her isteyen, her istediğini satamayacak. Orada belediyeler, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığıyla iş birliği yapacağız"

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanı Efkan Ala, uyuştucu madde ''Bonzai'' ile mücadele konusunda, "En ağır, en hızlı ve en hassas biçimde meselenin üzerine gidiyoruz, daha da gideceğiz. Okul etraflarında her isteyen, her istediğini satamayacak. Orada belediyeler, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığıyla iş birliği yapacağız" dedi.

Ala, TGRT Haber'de "Ankara Gündemi" programına konuk olarak, soruları yanıtladı.

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasına üye olduğu iddia edilen bir grubun kent merkezlerinde uyuşturucu operasyonu yaptığı yönünde bazı videoları nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Ala, şunları söyledi:

"Şimdi siz, medyanın içerisindesiniz, bunu izlediniz ve inandınız mı buna? Kurguyu yaparsınız, çekersiniz. Neden evin dışında değil de içinde görüntüler servis ediliyor. Biz, bu provokatörlerin alasını orada gördük. Ben, oralarda görev yaptım. Siz, neden bahsediyorsunuz. Bunlar kendilerinin orada çekip, servis ettiği görüntülerdir. Bu hadiselerden genellemeler yapılabilir mi?"

Lice'de yaşanan son olayların çok derin ve açık bir provokasyon olduğunu dile getiren Ala, "PKK'nın içerisinde de kamunun içerisinde de 'sivil toplum' diye ortalıkta olanların içerisinde de Türkiye'nin bu problemini çözmemesini isteyen ve bundan çıkar sağlayan derin yapıların, grupların olduğunu inkar edemeyiz. Biz, bunlarla mücadele ediyoruz" diye konuştu.

Ala, cumhurbaşkanı adaylarından Selahattin Demirtaş'ın yüzde 9,8 oranında oy almasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kullandığı dile bakın. Daha Türkiye'ye hitap eden, 77 milyonun geleceğinin kaygısını taşıdığını ifade eden bir dil kullanıldığında millet tercih edebiliyor. Zaten sandıktan gelen herkesin başımızın üstünde yeri var. Bizim rakibimiz. Bu demokratik bir yarıştır. doğru bir yaklaşım karşılığını hemen buluyor, ben bunu böyle okuyorum."

Ala, Alman istihbaratının Türkiye'yi dinlediği iddiasıyla ilgili bir soru üzerine ise şöyle konuştu:

"Yapılan şey tamamen yanlıştır, bunu zaten Dışişleri Bakanımız da açıkladı. Bizim MİT Müsteşarımız, oranın istihbarat başkanı kendi aralarında konuşuyorlar, izahat istedik, onları veriyorlar. Bu konu hoş olmamıştır, doğru olmamıştır. Tabii daha detayını bilmiyoruz, onlar ortaya çıktığında daha detaylı konuşulabilir. Almanya'nın Türkiye'yi dinlemesi kabul edilebilir bir şey değil."

Uyuşturucu madde ''Bonzai'' satışına ve kullanımına kesinlikle fırsat vermeyeceklerini de vurgulayan Ala, "En ağır, en hızlı ve en hassas biçimde meselenin üzerine gidiyoruz, daha da gideceğiz. Okul etraflarında her isteyen, her istediğini satamayacak. Orada belediyeler, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığıyla iş birliği yapacağız. Okulların etrafı steril olacak. Orada satılanlar sertifikası olan, devletin bildiği, denetimini yaptığı şekilde olacak. Tamamen farklı bir yönteme geçeceğiz" ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanlığı hizmetlerinde teknolojinin etkin olarak kullanmaya başlayacaklarını belirten Ala, bu kapsamda soyisimden rahatsız olanların mahkemeye başvurmadan sadece nüfus müdürlüğüne giderek soyadını değiştirebilmesine imkan sağlayacaklarını aktardı.

Kaynak:Haber Kaynağı