"Icer'a Afrika Ve Asya Ülkelerini De Dahil Etmek İstiyoruz"

"Icer'a Afrika Ve Asya Ülkelerini De Dahil Etmek İstiyoruz"

ICER Başkanı Bayraktar:"Başkanlığım boyunca enerji regülasyonunun daha çok Birleşmiş Milletler, Dünya Ekonomik Forumu ve G20 gibi özel platformlarda tanınırlığını artırmak için çalışacağım"- "ICER'a Afrika ve Asya ülkelerini de dahil etmek istiyoruz"- "Tü

İSTANBUL (AA) - MUHSİN BARIŞ TİRYAKİOĞLU - Uluslararası Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu'nun (ICER) yeni başkanı Alparslan Bayraktar, başkanlığı boyunca enerji regülasyonunun daha çok Birleşmiş Milletler, Dünya Ekonomik Forumu ve G20 gibi özel platformlarda tanınırlığını artırmak için çalışacağını bildirdi.

Anadolu Ajansı'nın Global İletişim Ortağı olduğu 6. Enerji Düzenleme Konferansı'nda ICER başkanlığına seçilen Bayraktar, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Bayraktar, enerji düzenleyiciliğinde dünyada 12 bölgesel birlik olduğunu belirterek, "Üç yıllığına başkanlığına seçildiğim tüm bu birliklerin oluşturduğu konfederasyon olan ICER, 6 kıtada hizmet veriyor ve yaklaşık 200 Enerji Regülasyonu kurumunu bünyesinde bulunduruyor" dedi.

Başkanlığı süresince iki temel noktaya odaklanacağını vurgulayan Bayraktar, sürdürülebilir enerji ve iklim değişikliği gibi konulara enerji düzenleyicilerinin de katkıda bulunmalarını sağlamayı ve ICER'ın yapısına Afrika ve Asya ülkelerini de dahil etmek istediklerini dile getirdi.

İki dönemdir ICER'ın başkanlığını İngiltere Düzenleyici Kurum Başkanı Lord John Mogg'un yürüttüğünü hatırlatan Bayraktar, "Oldukça başarılı işler yapılmış. ICER'ın bu noktaya gelmesinde onların ve ekibinin önemli bir rolü var. Onlardan sonra daha ileri götürmek bizim için hem hedef hem önemli bir zorluk" değerlendirmesinde bulundu.

Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği'nin de (ERRA) başkanlığını yürüten Bayraktar, Türkiye'nin özellikle enerji piyasalarında gerçekleştirdiği dönüşüm, bölgesindeki durumu, Afrika'da, ERRA'da ve diğer bölgelerde gerçekleştirdikleriyle iyi bir eğitim dönemini geride bıraktığını anlattı. 

Bayraktar, bu icraatları daha geniş perspektifte hayata geçirmek için önlerinde iyi bir fırsat olduğuna dikkati çekti.

Türkiye'nin bu noktada söz konusu rolünü iyi oynayacağını ifade eden Bayraktar, "Bizim ERRA'da temel itibarıyla yaptığımız şeylerden biri buydu. ERRA'nın bölgelerinden bir tanesi Afrika iken bir tanesi Moğolistan'dan Türkiye'ye kadarki bölgede bulunan ülkeler. ICER'da da bunu yapabileceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Bayraktar, Türkiye'nin enerji merkezi olmayı hedeflediğini hatırlatarak, "Türkiye enerji merkezi olma yolunda gerek kendi iç piyasalarında gerekse de bölgesel birlikler içerisinde de aktif rol üstlenmeye devam ediyor" ifadesini kullandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı