ICAPP Kadın Kolları Eşbaşkanı Meryem Göka oldu

ICAPP Kadın Kolları Eşbaşkanı Meryem Göka oldu

BAKÜ (AA) - AK Parti Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Meryem Göka, Asya Siyasi Partiler Uluslararası Konferansı (ICAPP) Kadın Kolları Eşbaşkanı seçildi.Azerbaycan'ın...

BAKÜ (AA) - AK Parti Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Meryem Göka, Asya Siyasi Partiler Uluslararası Konferansı (ICAPP) Kadın Kolları Eşbaşkanı seçildi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, ICAPP Kadın Kolları 3. Konferansı başladı.

Konferansın açılış oturumunda yapılan seçimde, Nepal adına milletvekili Koirala Sujata, Türkiye adına ise Meryem Göka eşbaşkan oldu. 

Meryem Göka basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin daha önce ICAPP Kadın Kolları'nda başkan yardımcılığı görevini yürüttüğünü, şimdi ise 2 yıl boyunca eşbaşkanlık görevinin üstlenileceğini anlattı.

AK Parti Kadın Kolları'nın 4 milyon üyesi ile dünyanın en büyük kadın siyasi organizasyonlarından biri olduğunu hatırlatan Göka, bundan gurur duyduklarını belirtti.

Kadının sosyal ve siyasi alanda daha görünür olmasını istediklerini, bunun da AK Parti iktidarında sağlandığını söyleyen Göka, "Burada dönemin Başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük rolü var. Hem yerel hem de genel seçimlerde kadınların daha fazla yer alması yönünde çalışmalar yaptık. AK Parti iktidara gelene kadar kadının mecliste temsil sayısı 4,6'nın üzerine çıkmadı. 2007 seçimlerde 9,1'e ulaştık. En son seçimde ise yüzde 18'e ulaştık. Bu tabii ki bize yetmiyor ve oranın sürekli artmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. 

Kadınların siyasete eşit katılımını sadece Türkiye'de değil tüm dünyada artırmak istediklerini ve bu kapsamda ICAPP'de de çalışma yaptıklarını ifade eden Göka, toplumun yarısının kadınlardan oluştuğunu ve demokrasinin kadınlar olmadan olamayacağını vurguladı.

Göka, bugünkü toplantıda sağlık, eğitim ve kadınların yoksulluğunun azaltılması gibi konuların işlenileceğini ve bu konularda neler yapılabileceğinin müzakere edileceğini bildirdi.  

Yaklaşık 20 ülkeden kadın siyasilerin katıldığı konferans, "Yoksulluğun azaltılması", "Sağlık ve Eğitim" ile "Siyasi Katılım" konulu oturumlarla devam etti. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı