İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay:

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay:

"Zeytin ağaçlarını kestirmeyin, her ne sebeple olursa olsun buna izin vermeyin. Zeytin hepimizin geleceği ve sağlığıdır"

BURSA (AA) - İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Zeytin ağaçlarını kestirmeyin, her ne sebeple olursa olsun buna izin vermeyin. Zeytin hepimizin geleceği ve sağlığıdır." ifadesini kullandı.

Gemlik Belediyesinden yapılan açıklamaya göre Karatay, 2. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali kapsamında ilçedeki bir zeytinyağı fabrikasını ziyaret etti. Fabrika sahiplerinden üretim aşamaları hakkında bilgiler alan Karatay, kendisine ikram edilen zeytinyağını bardakla içti.

Dünyanın en sağlıklı meyve suyunun zeytinyağı olduğunu vurgulayan Karatay, zeytinyağının başlı başına şifa olduğunu belirtti.

Karatay, şunları kaydetti:

"Zeytinyağını, elimi silmek ya da yıkamak yerine elime, yüzüme sürerim cildime de iyi gelir. Burada içmiş olduğum zeytinyağı boğazımı yaktı. En doğal yağ boğazı yakar zaten. Boğazım yanıyor diye bu kötü demeyin sakın. Gönül rahatlığıyla içebilirsiniz. Zeytin ağaçlarını kestirmeyin, her ne sebeple olursa olsun buna izin vermeyin. Zeytin hepimizin geleceği ve sağlığıdır. Gerekirse Meclis'e yürüyün ve zeytin ağaçlarının kesilmesini engelleyin."

Ziyarette, Karatay'a zeytinyağı hediye edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :