İç Anadolu Basını iftarda buluştu

İç Anadolu Basını iftarda buluştu

Ahi Evran Üniversitesi’ndeki iftar yemeğine, Kırşehir’deki basın mensupları ile birlikte, İç Anadolu’daki basın mensupları da katıldı

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Kırşehir Şubesi tarafından düzenlenen iftar yemeği, önceki gün Bağbaşı Yerleşkesi’ndeki Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde verildi.

Yemeğe, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adem Alemdar, Ankara Medya İhtisas Gazeteciler Federasyonu Başkanı Kenan Macit ile Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir, Niğde, Aksaray ve Konya illerinin federasyon ve cemiyet başkanları katıldı.

Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Yerleşkesi Salonu’nda verilen iftar yemeğine, Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adem Alemdar, Ankara Medya İhtisas Gazeteciler Federasyonu Başkanı Kenan Macit, Basın-İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, Kırşehir Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Demir, Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Turpçu, AHİ TV Sahibi ve MÜSİAD Kırşehir Temsilcisi Hasan Eraslan, Aşıkpaşa Gazetesi Sahibi Hüsnü Arıöz, Kırşehir Çiğdem Gazetesi Sahibi Murat Seyitgazioğlu ve Memleket Gazetesi Sahibi Murat Sürmeli, Anadolu Ajansı Temsilcisi Abdullah Yıldız ve İHA Kırşehir Temsilcisi Enderhan Öz ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Turpçu, ilkini geçen yıl gerçekleştirdikleri iftarda, İç Anadolu Bölgesi’nin basın örgütlerini bir araya getirerek hem tanıştıklarını, hem de yerel basının sorunlarını görüştüklerini söyledi ve bugün bir kez daha bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel de yaptığı konuşmada, basının işlevi üzerinde durdu ve 1,5 aylık yönetim olmalarına rağmen, her ortamda basının yanında olduklarını söyledi. Gökbel, yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Basınla gerçekten beraber olmak ve seçme grupla birlikte bulunmak bizi son derece mutlu etti. Aslında Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya ile birlikte sizinle olacaktık. Genel Sekreterimizin eşini kaybettik. Rektörümüz onunla ilgileniyorlar. Selamları var. Onlar adına ben sizlerle beraber olacağım. Daha yeni bir üniversiteyiz. Ahi Evran Üniversitesi 2006 yılında kurulmuş ama 1961 yılından itibaren Eğitim Fakültemizin temelleri oraya kadar gidiyor. Kırşehir eğitim açısından ön plana çıkmış bir ildir. Kırşehir, geçen yıl TEOG’da birinci olarak çıktı. Belli alanlarda ön plana çıkmaya çalışıyoruz.

Üniversitemizde 1,5 ay önce görevi teslim aldık ve yeni bir dönemi başlattık. Ben rektör yardımcısı olarak görev yapıyorum. Haseten eğitim alanı ve konumu itibariyle, sıcak suyu itibariyle, jeotermali itibariyle üniversitemizi belli yönlerde öne çıkarmak istiyoruz. Fizik tedavi rehabilitasyon merkezimiz var. 5 tane fakültemiz var ama bunlardan bazıları bizim için daha öncelikli olmakta. Nasip olursa en önemli hedeflerimizden bir tanesi Kırşehir’imizin Türkiye’de en donanımlı, en büyük ve en iyi hizmet veren hem içeriye hem dışarıya hizmet veren bir jeotermal hastanesi olarak hizmet sunmaya çalışacak. Onun çalışmalarımızı büyütüyoruz. Bundan önceki yönetim bu konuda bazı adımlar atmış ama biz biraz daha geliştirerek ikiye katlayarak yapıyoruz. Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi gibi 7 tane fakültemiz bulunmaktadır. Sanırım iki-üç hafta içinde sonlandıracağımız bir de 8’inci olarak İslami Bilimler Fakültesi de eklemiş olacağız. Merkezde ve ilçelerimizde kampuslarımız ve bilimlerimiz bulunmaktadır. Ama nihayetinde buraya toplayacağız. Bağbaşı Kampusumuz, 2009 çalışmaları başlamış ve günümüzde şimdiki halini almıştır. Böyle bir üniversite olaraktan sizin gibi güzide bir toplumu ağırlamaktan son derece mutlu ve memnun olduğumuzu belirtmek isterim.”

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Adem Alemdar ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti’nin organizesi ve Ahi Evran Üniversite’nin ev sahipliğinde ikinci kez düzenlenen Ramazan iftarına hoş geldiniz. İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu bünyesinde bulunan ve müsait olan iftarın ilkini geçen sene de yapmıştık. Önümüzdeki günlerde de diğer şehirlerimizde iftar programı yapacağız. Gazeteci arkadaşlarımızla yine bir araya geleceğiz. Bu vesileyle hem cemiyet başkanlarımız, hem o şehirdeki gazeteciler ve televizyoncular ile bir araya geliyoruz. Hem şehirlerimizin sorunlarını hem de mesleğimizin sorunlarını paylaşıyoruz. Birbirimizle teknik bakımdan, maddi bakımdan, manevi bakımdan pek çok hususlarda birbirimize yardımlarımız oluyor. Dolayısıyla biz bu tip organizeleri sık sık yapmak istiyoruz. Ev sahipliği yapan üniversitemiz gibi pek çok kurumumuza da buradan bir kez daha teşekkür ederiz. İçinde yaşadığımız günler ülkemiz adına önemli günler. Hemen yanı başımızda PKK Devleti kurulmak üzere. Tam da Türkiye’de seçimden bir koalisyon çıkmış. Bunun tesadüf olduğunu zaten düşünmüyoruz. Bu önemli tarihi günlerde ülkemizin bir tarafında iflasın eşiğinde bir ülkeye yardım etmemiz gerektiğini söyleyen bir milletvekili var. Aynı milletvekili Türkiye’nin güneyindeki savaştan kaçınmaya çalışıyor ama her türlü yardımı yapıyor. Türkiye’yi suçluyor ve biz bu insanlarla aynı havayı teneffüs ediyoruz maalesef. Bir tarafta Doğu Türkistan’da Müslümanlar Müslüman olduğu oruç tuttuğu için hayvan gibi öldürülüyor. Hiç değer verilmiyor. Bir tarafımızda güneyimizde birileri milyonları geçen sayıdaki Müslümanları katlediliyor. Cenabı Hakka binlerce şükür olsun. Önümüzde sayısız nimetler var. Biz bu nimetlerin kıymetini bilmeliyiz. İnşallah Cenabı Hak dualarımıza icabet eder. Kardeşliğimiz, huzurumuz bozulmaz. Önümüzdeki süreçte de hep bir araya geliriz. Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Mehmet Emin Turpçu Bey’e bir araya getirdiği için teşekkür ediyoruz. Üniversitemize de teşekkür ediyoruz. Ayrıca üniversitemizin 1,5 ay önce rektörü ve yöneticilerini tebrik ediyoruz. Genel Sekreterimizin eşi vefat etmiş ona da başsağlığı diliyoruz.”

Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan da, yerel basının sorunlarını ele aldı ve özellikle internet gazeteciliğinin son durumu hakkında bilgiler verdi. Arslan, “24. Dönem’de internet gazeteciliği ile ilgili yasa önerisi verilmişti. Ancak, görüşülmediği için kadük oldu. Yeni dönemde ne olur bilemiyoruz. Ancak, internet gazeteciliği için de belli koşullar istenecek. Hem vergi mükellefi olması gerekiyor, hem de belli sayıda sigortalı kişi çalıştırması gerekiyor. Bunun için internet gazeteciliğin ne olacağını bilemiyoruz. Geçiş döneminde, internet sitesi sahiplerinin sorumsuz davranışları ile karşı karşıya kalıyoruz. Bunları engelleyebilmek için yasal koşulları zorluyoruz. Kırşehir’de yerel gazetelerin içerisinde bulunduğu durumu yakından takip ediyoruz. Özellikle icra ilanları başta olmak üzere, bazı kurumların ilanları birleştirdikleri ve yerel basının hakkı olan geliri engellemeye çalıştıklarını görüyoruz. Bu konuda Kırşehir’deki kurum ve kuruluşlarla görüşerek ortak noktayı bulmamız gerekir. Kırşehir’deki gazetelerin birleşmesi ve güç kazanması da bizleri mutlu etti. Basın İlan Kurumu’nda bölgemiz adına seçilmeme katkıda bulunan tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim. BİK’te sizin temsilciniz olduğumu unutmayın. Her türlü sorun için bizlere başvurabilirsiniz” dedi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Demir de, geçen yıl 21 Ocak’ta gerçekleşen basındaki birleşme hakkında bilgiler verdi, “Kırşehir’de 12 olan gazeteyi 3 gazete çatısı altında birleştirdik. Sayfa sayısının artması yanında içerik olarak da zenginleşme ortaya çıktı. Türkiye’de, Basın İlan Kurumu olmadığı halde birleşmeyi gerçekleştiren ilk iliz. Elbette birleşmeyle beraber bazı sorunlar ortaya çıktı. Bunu çözmeye çalışıyoruz. Kırşehir’deki yerel basın kurallara uyarsa, bizim de işimiz kolaylaşır. Kontrol Kurulu olarak ayda bir kez toplanıyoruz ve kurallara uygun çıkmayan gazetelere ceza veriyoruz. Bunu yapmak zorundayız. Aksi halde kalite düşer ve önüne gelen gazete çıkarır. Kırşehir’de yerel basının kalitesini yükseltme konusundaki çabalarımız önümüzdeki günlerde de devam edecek” dedi.

Konuşmalardan sonra Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Turpçu ve Aşıkpaşa Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Arıöz, Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Rektör Yardımcısı Ahmet Gökbel’e desteklerinden dolayı teşekkür etti ve plaket verdi. Plaket töreninden sonra hatıra fotoğrafının çekimi ile iftar programı sona erdi.