"İbrahim Üzülmez futbolcunun dilinden anlıyor"

"İbrahim Üzülmez futbolcunun dilinden anlıyor"

Gençlerbirliği kaptanı Ahmet Çalık:"İbrahim Üzülmez başarıya aç bir hoca. Çalışmayı çok seviyor. Bence en önemlisi futbolcunun dilinden anlıyor. Çok iyi bir diyaloğumuz var"- "3'te 3 yapmamızı kimse beklemiyordu ama biz inanıyorduk"- "Motivasyonumuz yerin

ANKARA (AA) - Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısında 3'te 3 yapan Gençlerbirliği'nin kaptanı Ahmet Çalık, bu başarıda teknik direktör İbrahim Üzülmez'in önemli paya sahip olduğunu söyledi.

Genç teknik adam İbrahim Üzülmez yönetiminde adeta kimlik değiştiren başkent ekibinin kaptanı Ahmet, AA muhabirine bu süreci değerlendirdi.

Üzülmez'in "başarıya aç" bir teknik adam olduğuna dikkati çeken milli stoper, "Çalışmayı çok seviyor. Bence en önemlisi futbolcunun dilinden anlıyor. Çok iyi bir diyaloğumuz var" dedi.

Ahmet, yeni teknik direktörlerinin takıma ilk olarak öz güven kazandırdığını vurgulayarak, "Yaptığımız toplantılarda, gol yediğimizde herkesin kafasının öne düştüğünü ve mental olarak güçsüz olduğumuzu söyledi. İlk önce bize bunu aşıladı" ifadelerini kullandı.

Devre arasında takıma katılan tecrübeli futbolcuların da başarıda rol oynadığına işaret eden 21 yaşındaki savunma oyuncusu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ara transferde gelen Hleb, Selçuk Şahin ve Hakan Aslantaş gibi tecrübeli oyuncular takıma sahip çıkıyor. Onların gelişi de bu mental sorunu atlatmamıza yardımcı oldu. 3'te 3 yapmamızı kimse beklemiyordu ama biz kendi aramızda buna inanıyorduk. Aramızda takımdaşlık oluştu. Antrenmanlar çok güzel gidiyor. Bunlar başarıyı getiren unsurlar."



- "Durduğumuzda alttakiler geliyor"



Ahmet, küme düşme hattıyla 8 puanlık farka ulaştıklarını ancak henüz daha hiçbir şeyin bitmediğini vurguladı.

"Durduğumuz zaman alttakiler geliyor" diyen Ahmet, "Bunun için durmamak gerekiyor. Motivasyonumuz yerinde, inşallah bunun devamı gelir çünkü puan kaybettiğimiz zaman biliyoruz ki alttaki takımlar yaklaşıyor. İnşallah bu şekilde devam eder ve puan farkını açarız" değerlendirmesinde bulundu.



- "Az pozisyon veriyoruz"


Son iki maçta gol yemediklerine dikkati çeken milli stoper, takım savunmasını daha iyi yaptıklarının altını çizdi.

Ahmet, yeni teknik direktörlerinin de futbolculuk kariyerinde savunmada görev yaptığını hatırlatarak, "Defansta neler yapmamız gerektiğini söylüyor. Savunmada beraber hareket eder hale geldik. Artık iletişimimiz daha güçlü. Bunda Selçuk ağabeyin de tabi çok büyük etkisi var. O da büyük tecrübe. İki maçta gol yemedik, hatta az pozisyon verdik" diye konuştu.



- "Birbirimizi seviyoruz"



Yakaladıkları güzel havayı sürdürmek istediklerini dile getiren Ahmet Çalık, sözlerini şöyle tamamladı:

"İnşallah böyle devam eder. Sevgi olunca her şey ortaya çıkıyor. Biz gerçekten birbirimizi seviyoruz. Galip gelince buradaki insanlar, taraftarımız mutlu oluyor. Takımda birlik ve beraberlik havası var. İnşallah bu havayı bozmayız. İlk yarıda bize yakışmayan bir performans ortaya koyduk. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ligde kalacağımıza inanıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :