İbn Haldun Üniversitesinden Güney Kore'de yeni iş birlikleri

İbn Haldun Üniversitesinden Güney Kore'de yeni iş birlikleri

SEUL (AA) - İbn Haldun Üniversitesi yetkilileri, eğitim alanında uluslararası açılım kapsamında Güney Kore'de bir dizi temasta bulundu. Başkent Seul’de...

SEUL (AA) - İbn Haldun Üniversitesi yetkilileri, eğitim alanında uluslararası açılım kapsamında Güney Kore'de bir dizi temasta bulundu.

Başkent Seul’de bulunan Hanyang ve Sungkyunkwan üniversitelerinin daveti üzerine gerçekleştirilen ziyarette, İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, Mütevelli Heyeti Başkanvekili Necmeddin Bilal Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, Güney Kore’de temaslar gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Şentürk, Güney Kore'nin iki güzide üniversitesiyle birçok alanda akademik iş birliğine imza attıklarını belirterek, Seul’de başta öğrenci değişimleri olmak üzere akademik birçok alanda önemli ziyaret ve temaslar yaptıklarını ifade etti.

Ayrıca, İbn Haldun Üniversitesi heyeti ile internet üzerinde kötü niyetli yorumlara karşı çalışmalar yürüten Sunfull Vakfı arasında da bir iş birliği protokolü imzalandı.

Türkiye’nin Seul Büyükelçisi Ersin Erçin, "Kısa süre içerisinde önemli gelişmeler kaydeden İbn Haldun Üniversitesi, bu ziyaret ve iş birlikleriyle dost ve kardeş ülke Güney Kore ile akademik iş birliğine önemli katkıda bulunacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :