iBG-İzmir'e vakıf desteği

iBG-İzmir'e vakıf desteği

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi, Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından tamamlanacak

İZMİR (AA) - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi'ndeki İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (iBG-İzmir), Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından tamamlanacak.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, iBG-İzmir'de imzalanan protokol ile Nevvar Salih İşgören Vakfı 2,5 milyon liralık bağışta bulundu.

Protokol imza törenine, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Füzün, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği, İl Sağlık Müdürü Dr. Ayhan İzzettinoğlu, İzmir Müftüsü Prof. Dr Ramazan Muslu, Balçova Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Nevvar Salih İşgören Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Şener, Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ökmen, Başkan Yardımcısı Erol Urgun, Denetim Kurulu Başkanı Ünal Ödemiş, Genel Koordinatör Berna Şahin ile akademisyenler katıldı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, törendeki konuşmasında, dünya çapındaki bir merkezin halkın ve hayırseverlerin yapacağı katkılarla yürümesi gerektiğini söyledi.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ise Biyotıp ve Genom Merkezi'nin kente büyük değerler kazandıracağına dikkati çekerek "Bu projenin hayata geçirilmesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği destek nedeniyle şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca böyle bir projeyi Nevvar Salih İşgören Vakfı ile birlikte yaptığımız için çok mutluyuz. Rahmetli Salih İşgören, sağlığında üniversitemiz için çok büyük hayırlar gerçekleştirmiştir. Onu da buradan bir kez daha saygıyla anıyoruz." ifadelerini kullandı.

Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ökmen de vakfın İzmir'in sosyal sermayesini artırma yolunda yatırımlara devam ettiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Burada Nevvar ve Salih İşgören büyüklerimizi tekrar şükranla anıyoruz. İnanın böyle bir manzarayı görseler çok memnun olurlardı. Dokuz Eylül Üniversitesi, rahmetli Salih Ağabey'in özel ilişkileri olan bir kurum. Daha önce buraya önemli desteklerimiz olmuştu, bunlar artarak devam edecek. Rahmetli Salih İşgören'in bize vasiyeti, 'Yatırımları yaparken kılı kırk yarın. Valilik makamıyla sürekli istişare halinde olun' şeklindeydi. Bu konuda Sayın Valimiz Mustafa Toprak'a doğru tercihleri yapma konusunda desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ezber bozmaya devam edeceğiz. Nevvar Salih İşgören Vakfı olarak İzmir'e destek vermek bizim için şereftir, onurdur."

Konuşmaların ardından merkezin kısa sürede tamamlanmasına yönelik hazırlanan protokol, iki kurum yöneticileri tarafından imzalandı.

Protokolün imzalanmasının ardından olan iBG-İzmir'in girişinde oluşturulan bağış ağacına da ilk yapraklar, Vali Mustafa Toprak ve Nevvar Salih İşgören yöneticileri tarafından asıldı.

Törende, Kök Hücre Tedavi Merkezi'ne Nevvar Salih İşgören ismi verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :