İBB'den Siirt Belediyesine destek

İBB'den Siirt Belediyesine destek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Siirt Belediyesine, itfaiye ile ilgili eğitim ve ekipman desteğinde bulundu- Siirt Belediye Başkan Vekili Taşkın: - "İtfaiye Müdürlüğümüzün ihtiyaç duyulan her türlü ekipman ve ma

SİİRT (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Siirt Belediyesine, itfaiye ekipmanı ve bu ekipmanın kullanımına ilişkin eğitim desteği sağladı.

Kanun hükmünde kararname (KHK) gereğince Siirt Belediyesine Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın'ın vatandaşları kaliteli belediye hizmeti ile buluşturmak için başlattığı çalışmalar sürüyor.

Taşkın'ın girişimiyle İtfaiye Müdürlüğünün hizmet altyapısının iyileştirilmesi amacıyla yangın, trafik kazası ve diğer acil durumlara müdahalelerde kullanılmak üzere İBB tarafından ekipman desteği ve bu ekipmanların kullanımı konusunda personele eğitim verildi.

İBB İtfaiye Daire Başkanlığından gelen ekip, malzemeleri Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne teslim etti.

İBB Belediyesi İtfaiye Grup Amiri Cengiz Balcı'dan gelen ekipmanlarla ilgili bilgi alan Taşkın, İBB İtfaiye Daire Amirliğinden gelen 3 kişilik ekibin belediye itfaiye ekibiyle bir müddet beraber çalışıp bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunacağını ifade etti.

Kendilerine destek sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İtfaiye Daire Başkanlığına teşekkür eden Taşkın, "İtfaiye Müdürlüğümüzün ihtiyaç duyulan her türlü ekipman ve malzemeye sahip olması halkımızın can ve mal güvenliği bakımından maksimum fayda sağlayacaktır." dedi.

İBB İtfaiye Grup Amiri Balcı da Siirt Belediyesine maddi ve manevi katkılarının devam edeceğini söyledi.

Getirdikleri malzemelerde trafik kazası ve yangınlarda itfaiyecilerin kullanacağı çok amaçlı ekipmanların yanı sıra su tahliyelerinde kullanılan pompaların da mevcut olduğunu belirten Balcı, personele yönelik 3 gün sürecek eğitimlerde kurtarma ve söndürme, olay yerinde konuşlanma, müdahale ve yangın yerindeki tehlikelerle ilgili bilgi paylaşımında bulunacaklarını kaydetti.

Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürü Misbah Yılmaz da sağlanan bu desteğe ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :