İBB Meclis üyeleri dayanışma için Filistin'de

İBB Meclis üyeleri dayanışma için Filistin'de

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi üyeleri, son dönemde artan baskılar nedeniyle Filistinlilerle dayanışma için Kudüs'e gitti.İBB'den...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi üyeleri, son dönemde artan baskılar nedeniyle Filistinlilerle dayanışma için Kudüs'e gitti.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Temel Başalan, AK Parti Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Turunç, İBB Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever’in başkanlığındaki üyelerin ziyareti, Mescidi Aksa’da kılınan sabah namazıyla başladı.

Burada cuma namazını da kılan meclis üyeleri, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Gürcan Türkoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Bayrampaşa Belediye Başkanı Attila Aydıner ve TİKA Kudüs Koordinatörü Bülent Korkmaz da yer aldı.

Ziyarette konuşan Temel Başalan, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı nedeniyle İBB Meclisi'nin kınama bildirisi yayımladığını anımsattı.

İBB Meclisi’nde Filistin’e destek için Kudüs’ü ziyaret kararı aldıklarını ve bu kapsamda kente geldiklerini ifade eden Başalan, "Filistinli kardeşlerimizin yanında olmak, Türkiye’nin ilgisini buraya çekmek için 172 meclis üyemizle 3 ayrı grup olarak Kudüs’ü ziyaret ediyoruz." dedi.

İsmail Hakki Turunç da Kudüs’ün dünyada görülmesi gereken şehirlerden biri olduğunu vurgulayarak, "Filistinli belediyelerin tarihi eserlerin ihya talepleri konusunda gerekeni yapmaya hazırız." ifadesini kullandı.

CHPli Ertuğrul Gülsever ise, İBB Meclisi’nde ayrım yapmaksızın topluca alınan kararla Kudüs’e geldiklerini dile getirerek, "Kudüs’ün önemini dünyaya duyurmak için böyle bir karar aldık ve umarım Kudüs’ün adını ve Filistin Devletini dünyaya duyururuz." diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kudüs Başkonsolosu Türkoğlu da Kudüs ziyaretinin önemine dikkati çekerek, "Vatandaşlarımızın daha önce de küçük gruplar halinde ziyaretleri oluyordu. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla artması çok önem taşıyor, Filistin’in Türklerle bağlarının daha da güçlenmesini sağlıyor. Kudüslülerin sosyo-ekonomik hayatlarında küçük bir katkı olması açısından da Türk vatandaşlarımızın ziyaretleri çok önemli. Filistin, sadece Kudüs’ten ibaret değil. Vakti olan heyetlerimizi diğer bölgeleri de ziyaret etmeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Meclis üyeleri ziyaretin ardından pazar günü Türkiye’ye dönecek.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :